O nouă marcă se pregătește să intre pe piață cu un sistem inovator de utilizare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Producătorul Lynk & Co se pregătește de extindere pe piața din Sud-Estul Europei și are planuri ca până la sfârșitul anului să ajungă și în Moldova.

Marca Lynk & Co face parte din grupul chinez Geely și este deținută împreună cu marca Volvo. A fost fondată la Gothenburg în Suedia în 2016 și a dezvoltat platforme pentru vehicule destinate pieței europene. Intrarea acestei mărci pe piața europeană a început mai de mult timp. Și-a făcut simțită deja prezența în Suedia, Germania, Franța, Spania, Italia, Olanda și Belgia.

Principalul său model se numește 01 și este un SUV de dimensiuni compacte ce oferă o motorizare plug-in hibridă. Alegerea acestei soluții, benzină-electric, este una care le-a permis celor de la Toyota să urce pe locul doi în clasamentele europene de vânzări.

Lynk & Co 01

Automobilul este propulsat de un motor în trei cilindri de 1.5 litri alimentat cu benzină și de unul electric. Împreună, cele două surse de putere furnizează 261 CP, din care 180 sunt furnizați de motorul cu ardere internă. Autonomia în mod pur electric este de 75 de kilometri, adică mai mult decât suficient pentru o zi întreagă.

Mașina a obținut un rezultat excelent de 1 litru la suta de kilometri parcurși, conform normelor WLTP. O parte din tehnologie a fost preluată și dezvoltată de la Volvo XC60 T8, cu care am efectuat un test de eficiență cu bateria goală.

Bateria mașinii este de numai 17.6 kWh din care pot fi folosiți doar 14.1 kWh. Încărcarea se poate face de la o priză normală în aproximativ 5 ore, în funcție de gradul de descărcare.

Lynk & Co 01 are o caroserie tipică de SUV, cu forme moderne și un interior atractiv. Pe lângă tapițeria din piele și transmisia automată, oferă și alte avantaje. Astfel, sistemul audio suportă conectivitate atât prin Apple CarPlay cât și prin Android Auto.

Cu o lungime de 4.67 metri, Lynk & Co 01 este ceva mai mare decât noul Ford Puma facelift. Cele cinci locuri oferă suficient spațiu pentru o familie în drumurile sale zilnice. Orice versiune ați alege, poate fi dotată cu plafon panoramic din sticlă.

Modalități de achiziție

Dar marea noutate vine pe partea de achiziție, unde Lynk & Co a anunțat un parteneriat cu grupul european SEEAG. Acesta vine cu decenii de experiență în comerțul cu automobile și va activa ca importator în mai multe țări din Estul Europei.

Planurile companiei chineze și a partenerului său european includ în faza inițială Grecia și România. Ulterior vor urma alte țări precum Bulgaria, Serbia, Macedonia, Muntenegru, Bosnia-Herțegovina, Macedonia de Nord, Kosovo, Croația, Albania și Moldova.

Toate aceste țări sunt incluse în planurile de dezvoltare ale companiei până la finalul anului 2024!

Prezența mărcii Chino-Suedeze în Estul Europei este una binevenită pentru că producătorul oferă sisteme proprii de finanțare a automobilelor. Astfel, clienții pot fie să achiziționeze direct vehiculele, fie să le închirieze sau să apeleze la soluții de leasing. Aceste modalități de procurare sau utilizare vor permite celor care-și doresc un automobil nou să își aleagă un plan convenabil din punct de vedere economic.

Prețul pentru Lynk & Co 01 pornește în Germania de la 46.000 de euro. De asemenea poate fi închiriat în baza unui abonament lunar de 600 de euro.

Cmentariile sunt închise