BMW va avea tehnologii software dezvoltate în India împreună cu Tata Technologies

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW avea nevoie urgentă de un hub tehnologic puternic din industria IT, iar indienii de la Tata Technologies spun că au o soluție pentru producătorul german.

BMW a prezentat prototipul viitoarei Neue Classe

În lumea în continuă evoluție a industriei auto, colaborările strategice devin din ce în ce mai importante. Astfel, pot rămâne competitive și răspunde cerințelor din ce în ce mai complexe ale pieței. Recent, Tata Technologies și Grupul BMW au anunțat o asociere semnificativă. Aceasta promite să redefinească peisajul ingineriei auto și soluțiilor digitale.

Warren Harris, CEO și MD al Tata Technologies, a subliniat importanța colaborării. El a evidențiat angajamentul companiei de a furniza soluții în software-ul auto și ingineria digitală către clienți din întreaga lume. Harris a subliniat că această colaborare reprezintă o manifestare a viziunii Tata Technologies de a contribui la modelarea unui viitor mai bun prin intermediul expertizei lor tehnice și inovatoare.

Ce așteaptă BMW de la Tata Technologies

Nachiket Paranjpe, Președinte al Vânzărilor Auto la Tata Technologies, a accentuat importanța acestui parteneriat. Acordul vine în contextul schimbărilor semnificative din industria auto. De asemenea, a evidențiat că evoluția către vehiculele definite de software reprezintă o schimbare esențială în modul în care se dezvoltă și funcționează mașinile. El a mai subliniat și angajamentul Tata Technologies de a aduce cunoștințele lor majore în domeniu. În plus, experiența în tehnologia SDV a firmei indiene poate contribui la ingineria vehiculelor viitorului.

Una dintre marile provocări cu care se confruntă industria auto în prezent este accelerarea digitalizării și adaptarea la noile paradigme tehnologice. Cu ajutorul acestei colaborări, Grupul BMW va putea să își majoreze capacitățile în dezvoltarea software-ului auto, concentrându-se pe domenii cheie precum conducerea automatizată, infotainment-ul și serviciile digitale. Totodată, acest parteneriat va accelera transformarea digitală a BMW Group în domeniul IT pentru afaceri, contribuind la optimizarea proceselor de dezvoltare, producție și vânzare a produselor.

BMW pregătește deja viitoarele generații

Importanța acestor noi tehnologii se va vedea pe viitoarele modele BMW care vor face parte din familia Neue Classe. Noul Vision Neue Klasse X se va transforma în viitoarea generație X3. De asemenea, constructorul german va trebui să se concentreze și pe dezvoltarea altor sedanuri.

Pe de altă parte, pentru Tata Technologies, această asociere reprezintă o oportunitate de a-și consolida poziția ca lider în ingineria digitală și soluțiile de producție pentru industria auto. Prin colaborarea strânsă cu Grupul BMW, Tata Technologies își va putea valorifica experiența și resursele pentru a contribui la dezvoltarea de produse inovatoare și la creșterea sustenabilă într-un mediu concurențial din ce în ce mai intens.

BMW are deja o colaborare foarte bună cu marca Land Rover, pentru care furnizează motoare. Marca britanică este deținută, împreună cu Jaguar, de către Tata Motors. Astfel, cei doi giganți din industria auto mondială, au găsit o modalitate de a extinde colaborarea. Grupul BMW avea nevoie de mai mulți ingineri din zona de IT. Tata Motors, pe de altă parte, are nevoie urgentă de tehnologii de mobilitate. Prin urmare, n-ar fi exclus să vedem noi propulsoare BMW pe modele Jaguar sau Land Rover. Aceste modele au reușit să-și îmbunătățească, astfel calitățile. Ca urmare, modelele Land Rover și Jaguar au parte de un nou termen de garanție în Moldova.

Cmentariile sunt închise