(video) Directorul ASD cere suport de la MAI. Se fură ca-n codru indicatoarele rutiere din ţară

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un motiv al securității circulației slabe, nesatisfăcătoare din ţara noastră este şi lipsa suficientă de indicatoare rutiere. Pe unele drumuri abia de există câteva şi asta din cauză că… sunt furate!

Directorul Administrației de Stat a Drumurilor a cerut suport de la MAI în acest sens pentru a minimiza numărul unor astfel de infracțiuni. Cererea a fost exprimată în cadrul unei ședințe extinse de lucru organizată de MAI cu alte autorități responsabile pentru siguranța circulației rutiere.

Potrivit lui Sergiu Bejan, anual dispar între 5.000 şi 7.000 de indicatoare care nu costă bănuţi! Vorbim deci de pierderi destul de considerabile.

Deocamdată nu este clar cum va reacționa MAI şi IGP la această solicitare, însă cel mai probabil nu se va pune câte un poliţist pentru a păzi fiecare indicator.

Bejan a mai atras atenţia asupra bugetului restrâns pentru aplicarea marcajelor rutiere de două ori pe an. Cu banii disponibili la moment, din păcate, sunt aplicate o singură dată pe an şi materialele utilizate nu rezistă mai mult de şase luni.

Despre aplicarea altor feluri de marcaje, de calitate mult mai superioară, de exemplu din termoplast, care pot rezista până la şapte ani, însă cu condiţia ca pe drumuri să nu se facă reparaţii, este prea devreme să vorbim.

Cmentariile sunt închise