(video) Premieră: Noul BMW Vision Neue Klasse X se va transforma în noul BMW iX3

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un nou vision vehicle al BMW Group oferă o imagine asupra Neue Klasse în versiune SAV. Conceptul BMW Vision Neue Klasse X aduce estetica, tehnologia, dezvoltarea durabilă şi filosofia Neue Klasse în segmentul Sport Activity Vehicle.

Primul derivat electric dezvoltat pe noua arhitectură va intra în producţie de serie la uzina din Debrecen, Ungaria, în 2025.

Ce este acest concept?

 • Din informațiile disponibile nu ar fi vreun facelift pentru iX, ci se va transforma în noul iX3. Premiera noii generații X3 este așteptată până la finele lui 2024.
 • Ilustrează acum modul în care BMW vede viitorul modelelor sale X. BMW Vision Neue Klasse X reprezintă un stil de viaţă activ, o dinamică eficientă şi o poziţie încrezătoare. Designul său combină un limbaj clar de design exterior cu un interior luminos şi spaţios. Efectele speciale de iluminare şi sunet, selectate folosind următoarea generaţie BMW iDrive, îmbunătăţesc experienţa de utilizator.
 • Cele trei caracteristici principale ale Neue Klasse – electric, digital şi circular – sunt extinse aici pentru a include o a patra dimensiune.
  • Un nou tip de control al propulsiei şi al şasiului oferă o experienţă superioară de condus, care este adaptată nevoilor individuale.
  • Se bazează pe un nou pachet de software dezvoltat intern de BMW Group. Va ajuta automobilele Neue Klasse să garanteze un condus fluid în orice moment.
  • Două dintre cele patru calculatoare de înaltă performanţă noi vor duce experienţa de condus în Neue Klasse într-o nouă dimensiune.

„Neue Klasse înseamnă condusul unui BMW la un nivel superior. BMW-ul viitorului va avea patru ”super creiere” complet noi. Cu alte cuvinte niște calculatoare de înaltă performanţă care lucrează inteligent împreună pentru ceea ce, până acum, era procesat separat. Primul l-am dezvoltat complet intern. Acesta integrează întregul sistem de propulsie şi dinamica de condus cu o putere de calcul de până la 10 ori mai mare. Al doilea va permite următorul salt înainte în condusul autonom. În continuare, vom combina patru unităţi de control principale într-un singur computer de înaltă performanţă. Rezultatul va fi o performanţă mai dinamică, mai multă precizie, mai multă eficienţă şi un condus chiar mai distractiv.”

Frank Weber, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru Dezvoltare

Design: modele BMW X reimaginate cu caractere puternice

 • În combinaţie cu designul în două volume al unui model BMW X, limbajul de design redus dezvoltat pentru Neue Klasse reprezintă, de asemenea, un salt înainte major atât în designul exterior, cât şi în cel interior.
  • Cu garda la sol crescută, arhitectura automobilului electric oferă noi posibilităţi pentru un interior şi mai spaţios.
  • Permite un ampatament lung, console scurte şi proporţii clasice BMW.
  • Suprafeţele mari ale geamurilor şi acoperişul panoramic din sticlă inundă interiorul cu lumină naturală, creând un spaţiu aerisit care este completat de textile în culori calde.
 • Noul aspect al mărcii pentru modelele BMW X contribuie, de asemenea, la prezenţa puternică a vision vehicle.
  • Farurile LED aliniate vertical oferă o interpretare nouă a semnăturii luminoase distinctive a BMW.
  • Central se află grila BMW, reimaginată ca o sculptură tridimensională cu contururi aliniate vertical şi iluminate din spate.
  • Împreună, farurile şi grila creează un efect de iluminare care se activează pe măsură ce conducătorul se apropie de automobil şi continuă în interior.
  • Secţiunea din spate este puternică şi atletică. Stopurile, care ajung mult spre centru, oferă o interpretare orizontală a formei L familiare BMW. Elementele sale imprimate 3D sunt controlate individual cu intensitate variabilă a luminii pentru a transmite un efect de profunzime deosebit de expresiv.
  • Suprafeţele din sticlă discrete şi culoarea de exterior strălucitoare Coral Silver conferă BMW Vision Neue Klasse X o notă de lejeritate.
  • În partea din spate a geamurilor laterale, curba Hofmeister specifică mărcii este realizată nu prin margini cromate, ci cu o “imprimare reflectorizantă” care formează o suprafaţă transparentă sau reflectorizantă, în funcţie de unghiul de vizualizare.

Experienţă de utilizator personalizată cu BMW Panoramic Vision şi experienţă sonoră personalizată HYPERSONX WHEEL

 • Poziţia scaunului uşor ridicată asigură o experienţă de condus plină de încredere. Volanul reproiectat cu butoane multifuncţionale, ecranul central cu funcţionalitate intuitivă prin control tactil şi BMW Panoramic Vision, împreună cu controlul vocal avansat al Asistentului Personal Inteligent BMW, servesc drept interfeţe intuitive pentru interacţiunea om-maşină.
 • BMW Panoramic Vision proiectează informaţii-cheie pe toată lăţimea parbrizului. Acesta va fi completat în modelele de serie ale Neue Klasse de BMW 3D Head-Up Display îmbunătăţit.
 • La BMW Vision Neue Klasse X, ecranul central este integrat elegant în panoul de instrumente, oferind ambilor pasageri din faţă acces optim la toate funcţiile de infotainment. Culorile afişate nu sunt transferate doar la lumina ambientală, ci şi la suprafeţele textile iluminate din spate ale panoului de bord.
 • Personal Sound Experience (experienţa sonoră personalizată), prezentat pentru prima dată cu noul HYPERSONX WHEEL, deschide noi posibilităţi. Cu această funcţie digitală, pasagerii automobilului se pot bucura de sunetul lor preferat în orice călătorie. Sunetul, generat în timp real şi ajustat cu o simplă atingere pe HYPERSONX WHEEL, este o contribuţie inovatoare la experienţa de utilizator captivantă şi completă.

Tehnologia BMW eDrive: a şasea generaţie mai eficientă ca niciodată

 • În combinaţie cu trecerea la un sistem electric de 800V, acest lucru va îmbunătăţi viteza de încărcare cu până la 30%. Asta înseamnă doar 10 minute de încărcare pentru o autonomie de 300 de kilometri. De asemenea, a şasea generaţie BMW eDrive va oferi o autonomie mai mare cu până la 30%.
 • Când vine vorba de aerodinamică, BMW Vision Neue Klasse X se remarcă cu o nouă valoare de top impresionantă: o rezistenţă redusă cu 20% faţă de un model comparabil din portofoliul actual.
 • Noile modele de anvelope şi un sistem de frânare special pentru automobile electrice contribuie la creşterea eficienţei generale a maşinii cu până la 25%.

Amprenta redusă de CO₂ prin producţie şi lanţ de aprovizionare mai eficiente din punct de vedere al resurselor

 • Pentru interior a fost dezvoltat un material de suprafaţă complet pe bază de plante, minerale şi fără ţiţei. Acesta va fi folosit la BMW Vision Neue Klasse X în partea inferioară a panourilor uşilor şi pe consola centrală.
 • De asemenea, materialele plastice maritime sunt utilizate pentru prima dată pentru piese turnate prin injecţie. În anumite componente, această materie primă secundară, care este obţinută – de exemplu – din plasele de pescuit scoase din uz, reprezintă deja 30%.
 • Alegerea materialelor şi metoda de construcţie permit dezasamblarea mai uşoară a componentelor şi o reciclare îmbunătăţită. Pragurile laterale şi ataşamentele spoilerelor faţă şi spate sunt, de asemenea, produse din monomateriale reciclate. În acest fel, noul concept de design urmează principiul BMW i Vision Circular prezentat în 2021, care s-a bazat în mare măsură pe monomateriale pentru a optimiza capacitatea de reciclare.

Noutate importantă!

 • Modelele BMW Neue Klasse programate pentru lansare în 2025 vor putea stoca energie electrică și vor funcționa ca priză. Sunt echipate cu tehnologie de încărcare bidirecțională – adică capacitatea de a accepta și de a furniza energie electrică.
  • Odată cu premiera mondială a BMW Vision Neue Klasse X, BMW anunță acum o altă inovație care va intra în producția de serie: capacitatea de încărcare bidirecțională. Această tehnologie face posibilă folosirea bateriei de înaltă tensiune a unui vehicul integral electric ca dispozitiv de stocare a energiei și returnarea energiei electrice stocate fie într-o sursă proprie casnică de stocare, fie în rețeaua electrică într-o etapă ulterioară.
  • Funcții precum Vehicle to Home, Vehicle to Grid și Vehicle to Load vor fi, prin urmare, disponibile pentru clienții BMW pentru prima dată.

De asemenea, Neue Klasse anunţă un nou capitol în istoria producţiei. Uzina BMW Group din Debrecen (Ungaria) a fost planificată şi dezvoltată ca iFACTORY. Când producţia Neue Klasse va începe în 2025, va deveni prima locaţie de producţie BMW Group din lume care funcţionează în întregime cu energie fără combustibili fosili.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise