(video) Oliver Zipse: Noul BMW Panoramic Vision apare pe modele de serie din 2025

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul head-up display BMW se numeşte BMW Panoramic Vision şi intră în producţie cu primele modele NEUE KLASSE. Oliver Zipse, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG, a confirmat noua tehnologie în timpul discursului său la Conferinţa Anuală din 2023.

BMW dezvoltă în prezent o platformă tehnologică complet nouă pentru NEUE KLASSE, al cărei nume este o referinţă la modelele de pionierat care au transformat compania în anii 1960. Această platformă va stabili standarde în digitalizare, dezvoltare durabilă şi design pentru automobilele electrice.

Noul head-up display, proiectat pe toată lăţimea parbrizului, creează o suprafaţă unică de interacţiune şi informaţii pentru toţi ocupanţii.

„Parbrizul devine un singur afişaj mare cu noul nostru BMW Panoramic Vision, deschizând posibilităţi complet noi pentru designul automobilelor noastre. Indiferent dacă şoferul decide singur ce informaţii doreşte să afişeze în propriul câmp vizual sau dacă toţi ocupanţii pot vedea întregul conţinut. Proiecţia revoluţionară şi cockpitul mult mai clar structurat oferă o nouă senzaţie impresionantă de spaţiu şi o nouă experienţă de condus. Ducem sloganul nostru „ochii la drum – mâinile pe volan” la un nou nivel”.

Frank Weber, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru Dezvoltare

Pentru prima dată, tehnologia inovatoare de proiecţie permite afişaje vizibile pe toată lăţimea parbrizului pentru toţi pasagerii. BMW Panoramic Vision afişează informaţii relevante pentru conducător şi pasageri, cu o intensitate luminoasă şi un contrast mai ridicate pe o zonă acoperită cu culoare închisă la limita inferioară a parbrizului.

Acest lucru creează o imagine extrem de clară care este întotdeauna vizibilă pe toată lăţimea parbrizului. Informaţiile relevante pentru situaţia de condus sunt întotdeauna disponibile la locul potrivit, la momentul potrivit.

La începutul anului curent, la expoziţia CES, producătorul auto a prezentat automobilul revoluţionar BMW i Vision Dee. Acesta arată cum un head-up display extins poate fi folosit şi pentru designul de control al afişajului şi o experienţă captivantă a utilizatorului în viitor. Proiectul demonstrează fuziunea dintre realitate şi lumea virtuală prin transformarea parbrizului în suprafaţă de proiecţie.

La IAA Mobility 2023 de la München din toamna care vine, BMW Group va prezenta paşi suplimentari şi noi detalii pe drumul către NEUE KLASSE. Pe lângă BMW Panoramic Vision, noi elemente de control şi informaţii din noul BMW iDrive vor fi prezentate în NEUE KLASSE.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/