(video) Premieră: Noul BMW Seria 4 Cabriolet se prezintă acum, pentru ca banii să fie adunaţi până la primăvară

BMW a decis să prezinte noua decapotabilă din familia Seriei 4 de modele acum, deşi pe piaţă va fi disponibilă abia din martie 2021.

Noul BMW Seria 4 Cabriolet este descris ca fiind un nou punct de referință pentru plăcerea de a conduce dinamic, combinat cu alura exclusivă de a conduce în aer liber pe segmentul premium de dimensiuni medii.

Designul, conceptul vehiculului și dinamica de condus asigură o diferențiere mai mare față de BMW Seria 3 Sedan decât oricând în cei 35 de ani în care decapotabilele BMW au onorat clasa de dimensiuni medii.

Caracteristici cheie:

  • Cu toţii cunoaştem deja designul noilor modele BMW Seria 4, astfel încât nu ne mai oprim la acest subiect. Deocamdată modelul de top va fi M440i xDrive Convertible, care se va deosebi inclusiv printr-un kit exterior aerodinamic diferit. Nişte faruri LED extrem de subțiri sunt o dotare standard, în timp ce opţional vin farurile BMW Laserlight care pot bate până la 550 metri distanţă.
  • Panoul nou dezvoltat de acoperiș textil retractabil este cu tocmai 40% mai ușor decât al predecesorului, care apropo era unul tare (hard-top), iar confortul acustic și termic este cu mult superior. Acoperişul vine în culoare neagră ca dotare standard sau într-un efect Anthracite Silver ca opțiune. Deschiderea şi închiderea are loc timp de 18 secunde şi se poate realiza din mers (până la 50 km/h).
  • Dispune de capacități de performanță îmbunătățite semnificativ, care rezultă dintr-o structură a caroseriei extrem de rigidă, cu praguri laterale ranforsate, cu întăriri suplimentare specifice decapotabilelor și cu un nou panou din aluminiu sub partea din față a maşinii. Centrul de greutate îi este mai redus, iar greutatea este împărţită 50:50 între punţi.
  • Aerodinamica îi este optimizată, iar ecartamentele-i sunt mai mari comparativ cu ale predecesorului (+28 mm în față și +18 mm în spate). Este cu 128 mm mai lung (4.768 mm) şi mai lat cu 27 mm (1.852 mm). Înălţimea cu acoperişul montat constituie 1.384 mm, iar ampatamentul a crescut cu 41 mm, până la 2.851 mm.
  • Tehnologia mild hybrid pentru motorul pe benzină cu șase cilindri în linie și toate unitățile diesel duce la un răspuns și mai clar, dar și la o eficiență optimizată. Demarorul-generator de 48V ajută motorul cu 11 CP suplimentar în timpul acceleraţiilor intense. Toate variantele de model sunt conforme cu standardul de emisii Euro 6d.
  • Standard vine cutia de viteze Steptronic în opt trepte pentru toate variantele de model pentru prima dată. O cutie Steptronic Sport în opt trepte, cu noua funcție Sprint, pentru accelerare instantanee și dinamică, se poate alege opţional. Modelele de top pe benzină și motorină sunt echipate standard cu tracțiune integrală inteligentă BMW xDrive şi cutia Steptronic Sport!
  • Geometria, montarea și configurarea șasiului, modificate cu grijă, au fost făcute pe decapotabilă pentru un plus de agilitate, precizie și pricepere dinamică. Amortizoare special reglate şi jante de 17 inci sunt o dotare standard, în timp ce o suspensie M Sport și mai rigidă, inclusiv direcție sport variabilă, sunt opţiuni. Alte elemente de pe lista de opțiuni: suspensie adaptivă M cu amortizoare controlate electronic, frâne M Sport cu etriere roşii sau albastre, diferențial M Sport.
  • Specificaţia M Sport este oferită ca alternativă la specificațiile standard. De asemenea, este disponibil: pachetul M Sport Pro ce include jante M din aliaj ușor de 19 inci și un sistem de amplificare a sunetului motorului prin difuzoarele de la interior. Pachetul exterior M Carbon și accesoriile M Performance Parts vor fi disponibile din momentul lansării pe piaţă.
  • O ambianță premium modernă și amestec caracteristic de fler sportiv și eleganță sofisticată se regăseşte şi la interior. Scaunele sport frontale sunt reglabile electric şi dispun de nişte dispozitive prin care centurile de siguranţă se extind și se retrag automat. Standard mai vine o tapițerie din piele Vernasca și încălzire pentru scaune, plus un volan sport îmbrăcat în piele, în timp ce o pereche de genunchiere pe consola centrală sunt opțiune. Se poate comanda şi ventilare pe scaune!
  • Compartimentul soft top variabil a permis creșterea capacității portbagajului de la 300 litri (cu 80 litri mai mult decât predecesorul) când acoperişul este dat jos, până la 385 litri (cu 15 litri mai mult) atunci când este instalat deasupra. Un Storage package, spătar rabatabil din spate și facilitatea de încărcare de lucruri până în habitaclu, toate sunt caracteristici standard.
  • Caracteristicile echipamentelor de top fac din condusul fără acoperiş o experiență și mai plăcută. Deflectorul opțional de vânt poate fi depozitat în spatele spătarului locurilor din spate, iar încălzitoarele opționale pentru gât sunt integrate în tetierele din scaunele frontale. Sistemul de control automat al climei pe trei zone este standard, în timp ce o iluminare ambientală de bun venit, sistemul audio Harman Kardon și sistemul auxiliar de încălzire controlat prin intermediul smartphone-ului sau BMW Display Key, sunt disponibile ca opțiuni.
  • Evident, şi decapotabila este dotată cu toate sistemele de protecţie şi asistenţă pe care le-a primit coupeul. Un BMW Head-up Display și BMW Drive Recorder sunt alte opţiuni disponibile. Sistemul multimedia poate fi operat pe un ecran cu dimensiuni de până la 10.25 inci, în timp ce un panou de bord digital de 12.3 inci este o altă opţiune. Noul sistem de navigație BMW Maps, bazat pe cloud, este standard, precum este şi integrarea wireless a interfeţelor Apple CarPlay şi Android Auto.

Gama de motorizări este alcătuită din:

  • BMW 420i Convertible – benzinar cu patru cilindri şi volum de 1.998 cm3, cu 184 CP şi 300 Nm de cuplu, care poate asigura o acceleraţie 0-100 km/h în 8.2 secunde şi o viteză maximă de 236 km/h;
  • BMW 430i Convertible – benzinar cu patru cilindri şi volum de 1.998 cm3, cu 258 CP şi 400 Nm de cuplu, care poate asigura o acceleraţie 0-100 km/h în 6.2 secunde şi o viteză maximă de 250 km/h;
  • BMW M440i xDrive Convertible – benzinar cu şase cilindri şi volum de 2.998 cm3, parte din sistemul mild hybrid menţionat, cu 374 CP şi 500 Nm de cuplu, care poate asigura o acceleraţie 0-100 km/h în 4.9 secunde şi o viteză maximă de 250 km/h;
  • BMW 420d Convertible – diesel cu patru cilindri şi volum de 1.995 cm3, parte din sistemul mild hybrid menţionat, cu 190 CP şi 400 Nm de cuplu, care poate asigura o acceleraţie 0-100 km/h în 7.6 secunde şi o viteză maximă de 236 km/h;
  • BMW 430d Convertible (disponibil estimativ din iulie 2021) – diesel cu şase cilindri şi volum de 2.993 cm3, parte din sistemul mild hybrid menţionat, cu 286 CP şi 650 Nm de cuplu, care poate asigura o acceleraţie 0-100 km/h în 5.9 secunde şi o viteză maximă de 250 km/h;
  • BMW M440d xDrive Convertible (disponibil estimativ abia din noiembrie 2021) – diesel cu şase cilindri şi volum de 2.993 cm3, parte din sistemul mild hybrid menţionat, cu 340 CP şi 700 Nm de cuplu, care poate asigura o acceleraţie 0-100 km/h în 5.1 secunde şi o viteză maximă de 250 km/h;

Preţul de start în Germania pentru noua decapotabilă este de 52.000 de euro, iar pentru un M440i Cabriolet este de 72.524 euro.

Specificaţii tehnice:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/