(video) CES 2023: Premieră – BMW prezintă prima maşină-cameleon din lume

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW a venit la expoziţia Consumer Electronics Show (CES) 2023 din Las Vegas pentru a arăta lumii viziunea sa despre viitoarea experienţă digitală, atât în interiorul, cât şi în afara automobilului.

BMW i Vision Dee este un sedan futurist de clasă medie, cu un limbaj de design nou. Denumirea i se descifrează Digital Emotional Experience (Experienţă Emoţională Digitală) – şi tocmai acesta este obiectivul său: în viitor să creeze o legătură şi mai puternică între oameni şi maşinile lor.

Designul BMW i Vision Dee a fost redus în mod deliberat pentru a concentra atenţia asupra experienţei digitale şi ADN-ului mărcii BMW. Exteriorul este definit de designul clasic al sedanului în trei volume care formează nucleul mărcii BMW. Elementele de design tradiţionale, cum ar fi grila BMW, farurile circulare duble şi curba Hofmeister, sunt reimaginate, cu simboluri figitale care înlocuiesc elementele analogice. Acest lucru îi conferă BMW i Vision Dee propriul său caracter digital, umanizat.

Experienţa digitală începe deja în afara automobilului, cu un scenariu de bun venit personalizat care combină elemente grafice, efecte luminoase şi sonore. Limbajul natural serveşte drept cea mai simplă şi intuitivă formă de interacţiune, permiţând înţelegerea perfectă între oameni şi automobilele lor. Farurile şi grila BMW închisă formează, de asemenea, un simbol figital (fuziunea fizică şi digitală) pe o suprafaţă uniformă, permiţând automobilului să producă diferite expresii faciale.

Aceasta înseamnă că BMW i Vision Dee poate vorbi cu oamenii şi, în acelaşi timp, poate exprima vizual dispoziţii precum bucuria, uimirea sau aprobarea. Tehnic, acest lucru este realizat folosind tehnologia E Ink. De asemenea, BMW i Vision Dee poate proiecta o imagine a avatarului conducătorului pe geamul lateral pentru a personaliza şi mai mult scenariul de bun venit.

După debutul spectaculos al lui BMW iX Flow la CES 2022, BMW Group dezvăluie acum o versiune color a tehnologiei E Ink pe BMW i Vision Dee, marcând o altă premieră mondială. În loc să se schimbe pur și simplu între alb și negru, prezintă acum un exterior multicolor, complet variabil și configurabil individual. Un film ePaper de la partenerul de cooperare al BMW Group, E Ink, este aplicat pe caroserie pentru a crea un spectacol magic de culoare, putând fi afişate una sau în acelaşi timp până la 32 de culori!

Suprafața caroseriei BMW i Vision Dee este împărțită în 240 de segmente E Ink, fiecare dintre acestea fiind controlată individual. Acest lucru permite generarea unei varietăți aproape infinite de desene în câteva secunde. 

Procesul de tăiere cu laser utilizat pentru tăierea acestor pelicule și designul de control electronic au fost dezvoltate în parteneriat cu E Ink. Adaptarea acestei tehnologii pentru suprafețele curbate și programarea animațiilor au fost dezvoltate de inginerii interni ai BMW Group – permițând o formă de personalizare unică în sectorul auto la nivel mondial.

În interior, digitalizarea completează utilizarea redusă a materialelor, comenzilor de operare şi afişajelor pentru a se asigura că nimic nu distrage atenţia de la experienţa digitală şi de la noul sentiment de plăcere sporită de a conduce. Designul neconvenţional al volanului, cu braţul central vertical, creează puncte de contact care prind viaţă atunci când sunt abordate sau atinse şi pot fi acţionate prin mişcarea degetului mare. Aceste puncte de contact figitale controlează selecţia conţinutului proiectat pe parbriz şi, împreună cu Head-Up Display, susţin astfel principiul “mâinile pe volan, privirea pe drum”

BMW Mixed Reality Slider, în combinaţie cu Head-up Display avansat, este elementul digital principal şi controlul central de operare al BMW i Vision Dee. Folosind senzori shy-tech de pe panoul de bord, conducătorii pot decide singuri cât de mult conţinut digital doresc să vadă pe acest Head-Up Display avansat!

Selecţia în cinci paşi variază de la analog, trecând prin informaţii legate de condus, apoi prin conţinutul sistemului de comunicaţii, la proiecţia în augmented reality, până la intrarea în universuri virtuale. În paralel, ferestrele reglabile pot fi folosite pentru a estompa treptat realitatea. Realitatea mixtă poate fi experimentată în BMW i Vision Dee într-un mod captivant care implică diferite simţuri fără a necesita instrumente suplimentare, creând pentru utilizator o nouă dimensiune a plăcerii de a conduce.

BMW Group este cunoscut în domeniul auto ca un pionier pentru Head-Up Display şi a rafinat sistematic această tehnologie de-a lungul ultimele două decenii. La BMW i Vision Dee, proiecţia pe toată lăţimea parbrizului permite afişarea informaţiilor pe cea mai mare suprafaţă posibilă – care devine afişaj doar odată ce este activat. În acest fel, BMW Group demonstrează potenţialul uriaş al tehnologiei de proiecţie, iar BMW i Vision Dee vizualizează modul în care un Head-Up Display avansat ar putea fi utilizat şi în viitor pentru conceptul de afişare şi operare.

Versiunea de producţie standard a BMW Head-up Display care se extinde pe toată lăţimea parbrizului va fi utilizată la modelele NEUE KLASSE începând cu 2025!

Viitorul BMW Group este electric, circular şi digital. BMW i Vision Dee reprezintă aspectul digital al acestui trio şi va fi un alt reper pe drumul către următoarea generaţie de automobile – NEUE KLASSE. Pe parcursul anului 2023, BMW Group va oferi mai multe informaţii şi imagini despre conceptul de automobil revoluţionar al NEUE KLASSE.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/