Ce este Neue Klasse, despre care a anunţat BMW

Compania germană BMW a anunţat acum câteva zile despre o strategie actualizată pentru următorul deceniu de activitate, timp în care va lansa Neue Klasse din 2025. Managerii de top nu au stat să explice în detalii ce înseamnă asta, însă au dat de înţeles că va fi o generaţie de maşini next level care vor avea şi o “bază nouă”.

După cum notează presa auto din occident, arhitectura Neue Klasse va putea fi utilizată pentru a lansa automobile cu cele mai variante unităţi de propulsie: pur electrice, hibride cu capacitate de încărcare de la o priză, pe motorină sau benzină. Cu toate acestea, Neue Klasse este din start o platformă electrică din configuraţia de bază!

Acest şasiu modular se va putea oferi cu tracţiune faţă, spate şi integrală fără probleme de construcţie. Totodată, aflaţi că aceasta va înlocui treptat şi în acelaşi timp două platforme actuale folosite de BMW: UKL şi CLAR. Prima, cu tracţiune faţă, este produsă din 2014 şi folosită de modelele compacte bavareze şi de produsele MINI. A doua este pe piaţă din 2015 şi se pune pe maşinile cu tracţiune spate sau AWD.

UKL și CLAR au fost inițial concepute pentru motoare cu ardere internă și sisteme hibride de tip PHEV, dar au putut fi adaptate şi pentru electromobile. Un exemplu în acest sens sunt noile iX3, i4 şi iX, care stau pe CLAR. Însă pentru a reduce din costuri şi eforturi, o nouă platformă se consideră ca fiind o soluţie optimă.

Arhitectura Neue Klasse va permite grupului BMW să crească ponderea vehiculelor electrice în structura de vânzări până la 50% până în 2030. Frank Weber, şeful diviziei Dezvoltare, a declarat că este un șasiul foarte flexibil, unul care poate fi scalat de la mașini compacte la cele de dimensiuni mari. El va oferi şi posibilitatea de a personaliza autovehicule în funcție de cerințele consumatorilor din diferite regiuni, pe lângă procesarea unor actualizări livrate prin tehnologia OTA.

Marca MINI va fi prima din cadrul BMW Group care va abandona complet producția de mașini cu motoare cu ardere internă din 2030. Noua generație MINI hatch va fi construită pe o platformă diferită pe care BMW o dezvoltă împreună cu Great Wall în cadrul întreprinderii comune Spotlight Automotive (create în 2019).

Noul MINI hatchback electric va fi lansat în 2023. A treia generație a modelului Countryman de asemenea va folosi un șasiu germano-chinez şi este programată pentru debut în 2022. Producția MINI este planificată să fie dezvoltată activ în China, deoarece cererea pentru gama de produse a mărcii crește în această țară.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/