MINI se pregăteşte să renunţe la toate tipurile de propulsie, în afară de cele electrice

Direcţia MINI este spre electromobilitate! Producătorul de mașini urbane compacte intenționează ca în deceniul care vine să abandoneze complet motoarele pe benzină, cele diesel și chiar unităţile de propulsie hibride, pentru a-şi concentra forţele pe producţia de vehicule complet electrice.

Ideea a fost enunţată de membrul Consiliului de Administraţie al BMW, responsabil pentru MINI, Peter Schwarzenbauer.

Potrivit top managerului, cerințele marilor orașe europene pentru ecologie devin din ce în ce mai stricte, astfel încât pentru a-şi menţine prezenţa pe piaţă compania a început deja să lucreze la reducerea nivelului emisiilor. În plus, britanicii au remarcat că există un interes tot mai mare faţă de autoturismele electrice, fapt care, de asemenea, le vorbește că viitorul este în favoarea unei tranziții complete la mașini ecologice.

Schwarzenbauer a adăugat că pentru MINI a fost o surprindere interesul ridicat faţă de primul său electromobil de serie. Maşina a fost întâmpinată mult mai cald decât s-au aşteptat experţii de la marketing, de aceea electrificarea este absolut cea mai bună direcţie pentru dezvoltarea companiei.

“Treptat vom electrifica complet întreaga linie de modele MINI şi acest lucru se va potrivi perfect în conceptul nostru, pentru că primul brand care vine în minte când se menţionează despre o maşină de oraş este MINI. Până în 2020 uzinele BMW şi MINI din toată lumea vor fi de asemenea transferate în a funcţiona doar pe bază de energie regenerabilă”.

Primul MINI electric, noul Cooper SE, a fost prezentat în premieră acum câteva zile şi dispune de un motor electric ce produce 184 de CP, iar bateria-i poate asigura o autonomie de până la 270 de km. Apariţia sa vine după 10 ani de planificare şi dezvoltare, asta după ce prima maşină electrică experimentală a apărut în 2009. Chiar dacă au fost făcute atunci câteva zeci de prototipuri de teste, aşa şi nu a mai apărut ulterior în serie.

Tranziția completă a gamei de modele MINI spre electricitate nu se va întâmpla până în 2030. Aceasta este o limită logică de timp, mai ales dacă este luat în considerare anul 2040, cel din care Marea Britanie va interzice complet vânzarea de autoturisme pe benzină și motorină.

Autoritățile locale au alocat deja 255 de milioane de lire sterline pentru a reduce emisiile maşinilor diesel, iar în următorii 20 de ani planifică în genere să abandoneze folosirea oricărui tip de transport care nu este ecologic.

Cmentariile sunt închise