(video) GENEVA 2019: Jeep introduce tehnologia PHEV prin modelele Renegade şi Compass

Compania Jeep are deja un model electrificat în gamă, exemplu fiind noul Jeep Wrangler, însă sistemul său este de tip mild hybrid. Acesta prevede că un simplu demaror-generator ajută motorul turbo de 2.0 litri atunci când maşina porneşte de pe loc, îl lansează pe acesta din urmă în timpul mișcării în cadrul sistemului start-stop, și menține, de asemenea, energia recuperată prin frânare.

Cu totul alt sistem este cel plug-in hybrid, care a debutat cu drepturi depline pe alte două maşini ale mărcii. Premiera acestora a avut loc la Salonul Auto de la Geneva.

Modelele Renegade și Compass au platforme unificate, și, prin urmare, instalarea unui sistem de propulsie de tip nou nu a fost o problemă. Interesant este că motorul cu ardere internă şi electromotorul nu sunt conectate în nici un fel pe astfel de maşini.

Roţile din faţă sunt acţionate de un benzinar turbo de 1.3 litri din familia GSE, care a debutat anul trecut pe Renegade facelift, iar cele din spate sunt puse în mişcare de motorul electric individual. Dezvoltatorii au numit o astfel de combinaţie eAWD deoarece a rezultat din această schemă şi un sistem de tracţiune integrală.

Pentru noul Jeep Renegade PHEV compania declară o putere totală dezvoltată de sistem, care poate varia între 190 şi 240 de CP, în timp ce pentru Compass PHEV se promite un maxim de 240 de CP. Capacitatea bateriei nu a fost încă dezvăluită, dar ambele crossovere vor fi capabile să ruleze doar pe bază de energie electrică 50 km, după ce setul de acumulatori va putea fi reîncărcat inclusiv de la o priză casnică.

Reprezentanţii companiei mai declară că aceste maşini vor fi capabile să facă 0-100 de km/h în aproximativ şapte secunde, în timp ce viteza maximă va fi limitată la doar 130 de km/h.

Încă o menţiune care trebuie făcută este cu referire la panoul de bord și sistemul infotainment. Acestea au fost actualizate pentru a ajuta proprietarul cu informații legate de conducerea în regim hibrid, prin meniuri dedicate. Însăşi panoul de bord a adoptat un ecran color.

În plus față de ecologie, printre avantajele sistemului PHEV, dezvoltatorii enumeră o distribuție mai precisă a tracțiunii pe axe, soluţie care ar trebui să fie utilă pe teren accidentat. La urma urmei, chiar și un Jeep hibrid trebuie să fie apt de off-road.

Cu toate cele spuse, aflaţi că modelele încă mai necesită revizuiri şi vor fi gata pentru producţie abia spre sfârşitul anului curent. Tot atunci compania va anunţa mai multe detalii şi caracteristici.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/