(video) Premieră mondială: Noul Mercedes-Benz Concept EQT

Cu noul Mercedes-Benz Concept EQT, divizia Mercedes-Benz Vans oferă o impresie tangibilă a primului vehicul premium din segmentul van-urilor mici pentru familii și clienți particulari, dornici de activități de agrement. Prototipul se va transforma peste câteva luni în noul T-Class şi varianta sa complet electrică!

Germanii spun că vehiculul pe care îl putem vedea în imagini este apropiat de cel care va intra în producţie, din punct de vedere al designului, oferind în acelaşi timp până la şapte locuri pentru pasageri şi un portbagaj generos.

Conceptul EQT este imediat recunoscut ca un membru al familiei Mercedes-EQ. Designul său se distinge prin proporții echilibrate și prin suprafețele curbate. Panoul frontal negru caracteristic, cu faruri LED la extremități, curge perfect parcă din capotă și strălucește cu o textură stelară.

Stelele de dimensiuni diferite, cu efect 3D, sunt prezentate pe întregul vehicul, începând din față, pe jantele din aliaj ușor de 21 inci, până la acoperișul panoramic și longboard-ul electric din spate.

Există, de asemenea, o bandă luminoasă care conectează farurile LED cu stopurile pe bază de LED-uri. Acest lucru, în combinație cu vopseaua vehiculului, una neagră lucioasă, creează un contrast fascinant, rezultând o estetică de o calitate deosebit de ridicată.

Interiorul conceptului EQT este caracterizat printr-un contrast elegant alb-negru. Scaunele sunt tapițate cu piele albă Nappa, iar aplicațiile din piele împletită de pe panoul central al scaunului cuprind piele reciclată. Panoul de instrumente într-un design senzual este deosebit de atrăgător. Secțiunea superioară este în formă de profil de aripă cu aspectul unei pietricele de pe malul mării și fuzionează dinamic cu panoul de instrumente.

Deasupra panoului de bord se află un compartiment practic de depozitare, semi închis, pentru un acces facil la ustensile sau documente importante. În plus, deflectoarele de aer rotunde în negru lucios, elementele de trim galvanizate și volanul multifuncțional cu butoane Touch Control subliniază aspectul modern și de înaltă calitate. Iluminatul ambiental de pe consola centrală, uși și din zona picioarelor creează o atmosferă elegantă.

Cu sistemul de infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience), Mercedes-Benz aduce conceptul inovator de operare și afișare şi în segmentul small van. Sistemul poate fi operat convenabil folosind afișajul central tactil de sine stătător, butoanele tactile de pe volan și, opțional, cu asistentul vocal “Hey Mercedes”. Capacitatea sa de a învăța datorită inteligenței artificiale este unică. Alte repere de la MBUX în colaborare cu Mercedes me connect includ informații live despre trafic, actualizări over-the-air (OTA) şi alte meniuri/funcţii specifice pentru maşinile electrice Mercedes-EQ.

Conceptul EQT măsoară 4.945 x 1.863 x 1.826 mm pe lungime, lăţime şi înălţime (pentru comparație, un V-Class actual are 5.370 x 1.928 x 1.880 mm). Dispune de uși laterale glisante din ambele părți, cu o deschidere deosebit de mare, astfel încât ambele scaune individuale de dimensiuni complete din al treilea rând să poată fi accesate fără dificultate. Totodată, trei scaune pentru copii pot fi montate unul lângă celălalt pe locurile din al doilea rând. Un acoperiș panoramic cu un peisaj stelar aplicat cu laser inundă interiorul cu lumină.

Designul elegant al maşinii, vizual comparabil cu al unei sticle, care este îngust în faţă şi devine mai lat spre spate, îl face să pară mai lung. Partea din spate abrupt înclinată, cu un hayon și o lunetă confortabilă din punct de vedere a vizibilității, cu poziționare verticală, asigură un compartiment de încărcare deosebit de spațios. Dacă este necesar mai mult spațiu, scaunele din al treilea rând pot fi rabatate sau îndepărtate complet, lăsând suficient spațiu pentru un cărucior, o cutie de transport pentru câini și alte echipamente de agrement.

Cu noul EQT Concept a fost asortat şi un longboard (tip de skateboard) electric integrat în compartimentul de încărcare, dacă tot se menţionează că este o maşină perfectă pentru activităţi de agrement. Acesta este depozitat într-un compartiment cu etaj, sub un capac din plexiglas, montat într-un cadru din aluminiu, care este la un nivel cu podeaua portbagajului. Longboard-ul electric este, de asemenea, fabricat din aluminiu și are un model de stea, oferindu-i un aspect deosebit de elegant.

Noul T-Class, care va fi lansat pe piață în 2022, va completa portofoliul din segmentul small van împreună cu modelul Citan care va continua să rămână poziționat comercial. Noua generaţie Citan îşi va marca premiera în acest an, inclusiv într-un format electric. O versiune electrică a modelului, orientată pentru clienţii privaţi şi dedicată transportului de pasageri, va urma mai târziu.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/