(video) Dublă premieră: Noile Volkswagen ID.3 GTX și ID.7 GTX Tourer

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Volkswagen își extinde gama de modele sportive GTX. Noile modele ID.3 GTX și ID.7 GTX Tourer își fac debutul. Deocamdată sunt cele mai ”sportive” mașini electrice ale mărcii germane.

Amintim că în gamă există deja modelele ID.4 și ID.5 GTX. VW spune că fiecare a cincea mașină nou înregistrată în Europa este în această versiune.

Ce aflăm despre ID.3 GTX:

  • Va exista în două versiuni cu tracțiune spate, asigurată de un electromotor APP550:
    • ID.3 GTX – 286 CP și 545 Nm, 0-100 km/h în 6.0 secunde, viteză maximă 180 km/h.
    • ID.3 GTX Performance – 326 CP și 545 Nm, 0-100 km/h în 5.6 secunde, viteză maximă 200 km/h.
  • Pe ambele modele stă o baterie de 79 kWh. Se poate încărca rapid cu până la 175 kW și poate asigura o autonomie de până la 600 km.
  • Bara de protecție frontală specifică are o nouă priză de aer independentă de culoare neagră. Are noi lumini de zi pe stânga și pe dreapta. Farurile Matrix LED sunt opționale. Elementele negre ale corpului au un finisaj lucios. Acest lucru este valabil și pentru pragurile laterale nou proiectate, dar și pentru bara de protecție posterioară cu difuzor. Noi mai sunt jantele din aliaj Skagen de 20 de inchi, montate standard.
  • Scaunele sport premium (din material textil și piele) vin standard. Scaunele ergoActive performance sunt opționale (au tetiere integrate, reglare electrică și suport reglabil pentru coapsă). Un alt element clasic de design GTX: cusături decorative roșii pe scaune și volanul multifuncțional. Suprafața de înaltă calitate a cockpitului este, de asemenea, specifică GTX.
  • ID.3 GTX are o suspensie revizuită. Însă doar cel mai puternic ID.3 GTX Performance vine cu control adaptiv al șasiului DCC (amortizoare adaptive).

Ce aflăm despre ID.7 GTX Tourer:

  • Are AWD, respectiv două electromotoare. Împreună generează 340 CP. Motorul electric frontal poate intra în acțiune în fracțiuni de secundă, în funcție de sarcină și scenariul de conducere. Există și un diferențial controlat electronic. Viteza maximă e limitată la 180 km/h. Timpul de accelerație 0-100 km/h nu s-a menționat.
  • Bateria este de 86 kWh. Se poate încărca rapid cu până la 200 kW (10-80% în aproape 30 de minute). Autonomia poate ajunge la 625 km.
  • Poate tracta până la 1.4 tone.
  • În completarea grupului motopropulsor este o direcție sport progresivă, stabilizatori mai puternici și un sistem de control adaptiv al șasiului opțional. Există, de asemenea, un mod ESC Sport în cazul în care șoferii doresc să se distreze în plus.
  • Partea din față se distinge de celelalte modele printr-o bară de protecție distinctă cu grilă tip fagure și grafică luminoasă specifică GTX, inclusiv insigne iluminate. Ca și în cazul ID.3 GTX, toate elementele negre au un finisaj lucios. Acest lucru se aplică suplimentar pragurilor laterale și zonei inferioare a barei de protecție posterioare în design GTX. Jantele din aliaj Skagen de 20 de inchi vin și aici standard, opționale fiind de 21 inchi.
  • Interiorul este rafinat de dotări precum scaune individualizate (încălzite în față) cu inscripții GTX perforate în spătare, piping roșu pe scaune, cusături roșii pe tabloul de bord și ornamentele ușilor, precum și un volan multifuncțional specific GTX cu cusături decorative roșii. Capacitatea portbagajului de până la 1714 litri este la fel de mare ca și la variantele cu tracțiune spate.
  • VW oferă, de asemenea, modelul GTX cu scaune față ergoActive personalizate, cu reglare în 12 direcții, funcție de memorie și suport reglabil pentru coapsă. Aceste scaune oferă, de asemenea, funcții de încălzire și ventilație și fac parte din pachetul Interior Plus care adaugă și un sistem audio Harman Kardon de 700 W. Opțional este un acoperiș panoramic cu sticlă ce poate deveni opacă sau transparentă.

Vânzările ambelor modele vor începe din această primăvară.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise