Premieră în segment: Mercedes-Benz introduce suspensia AIRMATIC pentru V-Class, EQV şi Vito

În 2019, facelift-ul lui Mercedes-Benz V-Class și-a sărbătorit premiera – cu un design frontal revizuit, o gamă extinsă de sisteme de siguranță și asistență, precum și un motor diesel OM 654 cu patru cilindri eficient și o transmisie automată 9G-TRONIC. 

De asemenea, o parte componentă standard, de la sfârșitul anului 2019, a devenit sistemul multimedia MBUX intuitiv. Mai nou însă, Clasa V vine cu un alt punct culminant tehnologic: sistemul de suspensie pneumatică AIRMATIC – o premieră în acest segment de vehicule.

Prezentare generală a principalelor avantaje ale AIRMATIC:

  • Confort sporit de conducere pe toate tipurile de teren
  • Nivele de zgomot optimizate în întregul vehicul
  • Consum redus la viteze mari
  • Poate fi personalizat prin diferite programe/moduri de conducere

Cum funcţionează AIRMATIC?

Sistemul de suspensie pneumatică AIRMATIC adaptează șasiul maşinii la o mare varietate de condiții rutiere, asigurând astfel un confort ridicat datorită gărzii la sol constante indiferent de tipurile de sarcină și chiar pe teren accidentat. Acest lucru este susținut de un sistem de control dublu al amortizării, selectiv în funcție de frecvență. Comanda de amortizare se reglează independent pe fiecare roată a lui V-Class, ca răspuns la starea actuală a drumului.

Acest lucru se întâmplă rapid și cu o precizie ridicată prin intermediul a două supape suplimentare din amortizoare, dependente de frecvență, pentru forțele de recul și compresie, oferind un câștig considerabil în stabilitatea de conducere și confortul la rulare datorită mișcărilor reduse ale corpului, dar şi a unui ruliu redus semnificativ.

Folosind comutatorul DYNAMIC SELECT de pe consola centrală, șoferul poate alege individual dintre diferite programe de conducere. În modul Confort sau Manual, V-Class rămâne la înălțimea standard până la o viteză de 110 km/h. Când viteza depășește 110 km/h, garda la sol este redusă automat cu 10 mm, permițând astfel un stil de conducere mai dinamic pe autostrăzi și în același timp reducând rezistența la vânt și astfel consumul de combustibil. 

De acest avantaj posesorii maşinii se pot bucura şi în modul Sport, prin care la fel garda la sol se reduce cu 10 mm, chiar și în situaţii de condus cu viteze mici pe drumurile rurale. Iar cu suspensia AIRMATIC şi programul Lift este chiar un avantaj: maşina este ridicată cu alţi până la 35 de mm peste garda la sol standard (până la viteze de 30 km/h), ceea ce este o soluţie ideală pentru a circula pe drumuri ceva mai proaste.

Indiferent de modul de rulare selectat, controlul nivelului pneumatic este activ complet automat și indiferent de sarcină. Acest lucru face ca deplasările să se simtă mai lin, chiar și cu o remorcă în spate, cu o stabilitate mai mare la conducere și, prin urmare, un confort mai mare. 

În plus față de clasa V, sistemul de suspensie pneumatică AIRMATIC este disponibil și pentru EQV, Vito Tourer și eVito Tourer, precum și pentru familia completă Marco Polo.

AIRMATIC este o dotare opţională şi pentru EQV, de exemplu, costă în Germania alţi 2.226 de euro!

Cmentariile sunt închise

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/