(video) Noul BMW iX se prezintă în două motorizări de start. Iată cât costă în Germania

Noul BMW iX, a cărui lansare pe piaţă va fi la finalul anului 2021, anunţă o nouă eră în mobilitate şi se concentrează pe o interpretare nouă a designului, dezvoltării durabile, plăcerii condusului, versatilităţii şi luxului. Este primul model bazat pe un nou set de instrumente modular, scalabil, pe care va fi construit viitorul BMW Group.

Conceput de la bun început pentru o mobilitate full electrică, iX vede BMW redefinind conceptul Sports Activity Vehicle (SAV) de succes. Va adopta o abordare dublă a misiunii, cu două variante ale motorului electric oferite de la lansare.

https://www.youtube.com/watch?v=dQn0_k2XhbQ&t=689s

BMW iX va intra în producţie la uzina BMW din Dingolfing din a doua jumătate a anului 2021, ca noul portstindard al BMW Group. Acesta reuneşte cele mai recente evoluţii ale companiei în domeniile inovaţiei strategice – Design, Condus Autonom, Conectivitate, Electrificare şi Servicii. Competenţa acumulată de BMW Group de-a lungul mai multor ani în domeniul dezvoltării durabile a fost canalizată în dezvoltarea BMW iX. Componentele-cheie ale conceptului holistic includ extracţia strict monitorizată a materiilor prime, utilizarea exclusivă a energiei electrice din surse regenerabile în procesul de producţie şi o pondere foarte mare de materiale reciclate.

Motoarele electrice pentru BMW iX sunt marcate de un principiu de proiectare care permite evitarea utilizării pământurilor rare. Sistemul de propulsie foloseşte un motor electric pe puntea faţă şi un altul pe puntea spate şi afişează un nivel de eficienţă fără precedent în segment. Aceasta este sporită de aerodinamica optimizată şi designul uşor inteligent.

Motoarele electrice sincrone pentru BMW iX sunt, la fel ca electronica de putere, tehnologia de încărcare şi bateriile de înaltă tensiune, produsul tehnologiei BMW eDrive de generaţia a cincea. BMW iX va fi oferit în două variante de model de la lansare:

  • La BMW iX xDrive50 tracţiunea integrală electrică produce o putere de peste 370 kW/503 CP şi permite accelerarea de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 5.0 secunde. Acest stil dinamic se remarcă alături de o autonomie de peste 600 de kilometri în ciclul de testare WLTP, datorită unei baterii cu un conţinut energetic brut de peste 100 kWh. Consumul preliminar anunţat este de mai puţin de 21 kWh/100 km.
  • BMW iX xDrive40 are o putere de aproximativ 240 kW/326 CP şi realizează sprintul de la 0 la 100 km/h în puţin peste 6.0 secunde. Autonomia sa (din nou, conform ciclului WLTP) depăşeşte 400 de kilometri (baterie cu un conţinut energetic brut de peste 70 kWh). Consumul preliminar anunţat este de mai puţin de 20 kWh/100 km.
  • Viteza maximă a ambelor variante de model este limitată electronic la 200 km/h.

Noua tehnologie de încărcare a lui BMW iX permite încărcarea rapidă DC (curent continuu) cu o putere de încărcare extrem de mare. De exemplu, BMW iX xDrive50 îşi poate alimenta bateria de înaltă tensiune cu până la 200 kW – adică în 10 minute poate lua suficientă energie la bord pentru a creşte autonomia automobilului cu peste 120 de kilometri.

Puterea maximă de încărcare a BMW iX xDrive40 este de 150 kW, ceea ce înseamnă că, prin conectarea maşinii la o staţie de încărcare rapidă timp de 10 minute, se completează cu energie suficientă pentru încă minimum 90 de kilometri.

La ambele variante de model, încărcarea bateriei de înaltă tensiune poate fi mărită de la 10 la 80% din capacitatea sa maximă în mai puţin de 40 de minute. Este nevoie de mai puţin de 11 ore pentru a încărca bateria de înaltă tensiune de la 0 la 100% la 11 kW dintr-un panou (Wallbox).

Preţurile urmează a fi comunicate pentru piaţa din Republica Moldova, procesul de procesare a comenzilor fiind demarat din iulie, în timp ce livrările vor începe din noiembrie 2021. În Germania acestea sunt de 77.300 de euro pentru versiunea BMW iX xDrive40 şi 98.000 de euro pentru BMW iX xDrive50.

Detalii despre tipul motoarelor electrice folosite şi altele:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Vezi neapărat:

https://autoblog.md/video-top-32-premiere-pe-care-le-introduce-noul-bmw-ix-printre-masinile-marcii-unele-chiar-si-in-industrie/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/