(video) BMW anunţă despre pregătirea iFactory şi lista maşinilor electrice programate pentru debut în 2022

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Anul trecut, BMW Group a vândut 2.521.514 de mașini în întreaga lume (inclusiv marca MINI și Rolls-Royce). Dintre acestea, doar 104.000 au fost pur electrice, iar alte 224.000 plug-in hybrid – 13% din toate vânzările. Reţineţi aceste cifre puţin.

Acum aflaţi că până în 2030, concernul german intenționează să crească vânzările de vehicule doar electrice până la 1.5 milioane de unități pe an (vor reprezenta jumătate din cerere), iar mărcile MINI și Rolls-Royce vor avea doar produse electrice.

Şi o etapă importantă în tot acest plan de electrificare va fi lansarea unei noi fabrici botezată iFactory!

Board of Management of BMW AG: (de la stânga la dreapta) – Dr Milan Nedeljković, Production; Dr Joachim Post, Purchasing and Supplier Network; Oliver Zipse, Chairman; Frank Weber, Development; Dr. Nicolas Peter, Finance; Ilka Horstmeier, Human Resources; and Pieter Nota, Customer, Brands, Sales

Fabrica va fi localizată în apropierea orașului Debrețin din nord-vestul Ungariei, în apropiere de hotarul cu România. Construcția va începe oficial de la 1 iunie 2022, iar după 26 de luni (august 2024) producția de test a vehiculelor electrice ar trebui să înceapă acolo.

Primul model de pe transportorul maghiar va fi BMW iX1, adică versiunea cu baterie a modelului X1 de nouă generație. Această familie va fi prezentată la sfârșitul lui 2022, dar în prima etapă, producția lui iX1 va avea loc la aceeași fabrică din Regensburg, Germania, unde se face acum X1.

Iar din 2025, uzina iFactory va deveni principala unitate de producție pentru mașinile BMW Neue Klasse. Planurile includ cea mai largă gamă de vehicule electrice lansate pe o nouă platformă modulară dedicată: de la maşini precum sunt cele actuale din Seria 2 până la unele de mărimea lui X7.

Primul model Neue Klasse îl vom vedea în 2025 şi va fi un analog electric al Seriei 3 – un sedan de dimensiuni medii cu un cod intern actual NK1 și o autonomie promisă de până la 700 de km.

Iată primele două imagini teaser care îi arată înfăţişarea:

Amintim că Neue Klasse va folosi un sistem de propulsie electric complet nou, cu consum mai mic de energie şi o autonomie mai mare. BMW Group dezvoltă în prezent o nouă generaţie de celule de baterii pentru aceasta, care, combinată cu chimia optimizată a celulei, ar trebui, de asemenea, să reducă semnificativ costurile pentru sistemul de propulsie electric.

Compania intenţionează să anunţe detalii despre această nouă tehnologie a bateriei – care este deja a şasea generaţie dezvoltată independent de BMW Group – înainte de sfârşitul anului 2022. În următoarele 12 luni, BMW Group va oferi, de asemenea, o primă imagine asupra potenţialului Neue Klasse pentru următoarea generaţie de conectivitate şi interacţiune cu utilizatorul.

Dar până atunci vom mai vedea maşini electrice, construite pe platformele existente. În acest an, incluzând automobilele de preproducţie, compania va avea deja 15 modele electrice în producţie – acoperind aproximativ 90% din segmentele sale actuale. Pe lângă modelele existente precum BMW i4, BMW iX şi MINI SE, mai vin pe piaţă versiuni electrice ale BMW Seria 3 şi Seria 5, X1 şi X3. Noul BMW Seria 7 are şi el un rol special de jucat în 2022, odată cu lansarea noului BMW i7.

Ar mai fi de spus că până în 2025 compania intenţionează să vândă complet online aproximativ un sfert din automobilele sale şi să aibă până la sfârşitul lui 2025 peste două milioane de automobile electrice pe şoselele din toată lumea.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/