Performanță istorică! Pentru prima dată în ultimii şase ani BMW a depăşit Mercedes-Benz în vânzări

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Acum o săptămână Pieter Nota, membru al Consiliului de Administrație al BMW AG ,responsabil pentru clienți, mărci și vânzări, a scris pe LinkedIn că marca BMW este pe primul loc în segmentul auto premium global în 2021, însă fără a face publice alte detalii.

Astăzi producătorul german a făcut publice rezultatele vânzărilor din anul precedent şi trebuie să spunem că Pieter Nota a avut dreptate. Pentru prima dată în ultimii şase ani bavarezii şi-au depăşit rivalii de la Mercedes-Benz la acest capitol.

Trei performanțe principale înregistrate:

  1. BMW Group a înregistrat o creştere solidă a vânzărilor comparativ cu anul anterior, de 8.4%, la un total de 2.521.525 de automobile BMW, MINI şi Rolls-Royce livrate clienţilor din întreaga lume.
  2. Vânzările mărcii BMW au atins anul trecut un nou maxim istoric de 2.213.795 de unităţi (+9.1%), brandul fiind lider în segmentul premium global!
  3. În 2021, compania şi-a dublat vânzările de automobile electrice, la 103.855 de unităţi (+133.2%).

„În ciuda blocajelor în aprovizionare şi a pandemiei continue de coronavirus: am obţinut o performanţă puternică în vânzări în 2021, datorită unei performanţe operaţionale puternice şi a unei game de produse excelente. Mărcile noastre au raportat numeroase maxime istorice pentru vânzări pe tot globul – în frunte cu marca BMW, care este numărul unu în segmentul premium global. Cu peste 100.000 de automobile electrice vândute anul trecut, accelerarea mobilităţii electrice a fost obiectivul nostru clar.

În 2022 dorim să ne continuăm creşterea profitabilă şi ne vom extinde sistematic gama de automobile electrice. Ne-am stabilit obiective de creştere deosebit de ambiţioase în acest domeniu şi ne propunem să ne dublăm vânzările de automobile electrice faţă de anul trecut.”

Pieter Nota

Digitalizarea sistematică a interfeţei de client deschide calea pentru succesul vânzărilor în viitor

Odată cu introducerea noilor BMW iX şi BMW i4, BMW Group şi-a extins semnificativ digitalizarea interfeței de client. Astfel, pe lângă oferirea unui car configurator on-line intuitiv pentru a simplifica procesul de cumpărare, automobilele noi preconfigurate şi automobilele rulate BMW Premium Selection pot fi deja cumpărate online pe piaţa internă a BMW Group din Germania. Până în 2025, compania intenționează să vândă complet online aproximativ un sfert din automobilele sale!

Recunoaşterea bazată pe date a cerinţelor de servicii permite grija proactivă faţă de clienţi. De exemplu, automobilele mărcii comunică automat către service anumite probleme sau atingerea unor intervale de revizie, ca apoi clienții să fie contactați direct pentru programare.

Noua aplicaţie My BMW/MINI oferă şi mai multe funcţii, cum ar fi posibilitatea de a face o programare în service şi, de asemenea, oferă un canal direct de comunicare către clienţi, alături de sistemele Smart Video Communication care permit trimiterea de explicaţii video din service.

Livrările BMW depăşesc maximul istoric din 2019, anul anterior crizei

Marca BMW a încheiat anul 2021 cu vânzări globale în creştere cu 9.1% (la 2.213.795 de automobile) faţă de anul precedent. Datorită gamei sale de produse tinere şi atractive, BMW a atins cele mai mari date de vânzări din istorie!

2021 a fost dominat de ofensiva mobilităţii electrice

În 2021, 13% dintre automobilele BMW şi MINI vândute la nivel mondial – un total de 328.316 unităţi (+70.4%) – erau deja electrificate. În Europa, nivelul a fost deja de peste 23% (225.415 unităţi).

  • Cu 37.939 de automobile BMW iX3 vândute în 2021, aproximativ unul din zece automobile BMW X3 livrate clienţilor din întreaga lume a fost electric.
  • În aceeaşi perioadă, unul din trei clienţi din întreaga lume care a cumpărat un model MINI Hatch 3 uşi a optat pentru varianta electrică a modelului (34.851 de unităţi).
  • În acelaşi timp, BMW i3, un adevărat pionier al automobilelor electrice, a continuat să crească în al nouălea an: cu 28.216 automobile vândute, au fost livrate cu 5.4% mai multe exemplare decât în anul precedent.

La sfârşitul anului trecut, BMW Group a lansat pe piaţă două avanposturi de inovaţie – noile BMW iX şi BMW i4. În 2022, compania îşi va extinde suplimentar portofoliul electric cu versiuni electrice ale BMW Seria 7 şi BMW X1 şi, în 2023, ale modelului de mare volum BMW Seria 5. Acestora li se vor alătura şi alte modele, inclusiv succesorul MINI Countryman şi Rolls-Royce Spectre.

Până în 2023, compania va avea pe şosele cel puţin un model electric în aproximativ 90% din segmentele sale de piaţă actuale. În următorii zece ani, compania intenţionează să vândă un total de aproximativ 10 milioane de automobile electrice.

Neue Klasse, un concept nou de automobile care este orientat fără compromisuri către sisteme de propulsie electrice, va avea o contribuţie semnificativă la volumul vânzărilor BMW Group începând cu jumătatea deceniului.

Gama de produse a mărcii MINI va fi exclusiv electrică până la începutul anilor 2030, în timp ce şi Rolls-Royce va fi o marcă exclusiv electrică începând cu 2030. Toate modelele noi viitoare de la BMW Motorrad pentru domeniul mobilităţii urbane vor fi electrice.

Un alt reper în povestea de succes a BMW M GmbH

Cu un total de 163.542 de automobile M (+13.4%) livrate clienţilor, BMW M GmbH a înregistrat încă o dată vânzări-record, atât în segmentul de înaltă performanţă, cât şi în cel de performanţă. Noile BMW M3 şi BMW M4 au avut solicitări deosebit de bune. Vânzările BMW X5 M (Sports Activity Vehicle) şi BMW X6 M (Sports Activity Coupe) au crescut, de asemenea, de la an la an.

Pe segmentul de performanţă, creşterea a venit în principal de la noile derivate ale Seria 4 – şi în special de la Seria 4 Coupe. Versiunile X3 M40i şi X7 M50i s-au bucurat şi ele de o popularitate în creştere. Anul acesta, modelele BMW iX M60 şi BMW i4 M50 electrice vor contribui şi mai mult la succesul viitor al mărcii.

Unul din 10 clienţi MINI din lume conduce deja electric

Anul trecut, marca MINI a livrat 302.144 de automobile clienţilor – cu 3.3% mai mult decât în 2020. Aproximativ 17% dintre aceste automobile aveau un sistem de propulsie electrificat. Mai mult de unul din 10 clienţi MINI a optat pentru MINI electric: MINI Cooper SE (34.851 de unităţi).

MINI Electric este modelul cu cel mai mare volum din familia MINI şi a fost un vector pentru marcă în 2021, oferind o creştere de 98.2% la nivel mondial. Cu o realiniere planificată a gamei de modele, extinderea capacităţii de producţie şi dezvoltarea de noi grupuri şi pieţe ţintă, strategia MINI va rămâne concentrată pe creşterea profitabilă şi de succes în viitor.

Rolls-Royce Motor Cars înregistrează cele mai mari vânzări din istoria sa

Rolls-Royce Motor Cars a raportat la fel cele mai mari vânzări din istoria de 117 ani a mărcii, cu 5.586 de unităţi vândute în întreaga lume (+48.7% faţă de 2020 din cauza pandemiei şi +9% faţă de 2019). Această valoare globală include vânzări-record în majoritatea regiunilor, inclusiv China continentală, America şi Asia-Pacific şi în mai multe ţări din întreaga lume.

Cel mai aproape de Republica Moldova, un record a fost înregistrat și pe piața rusă. Acolo s-au vândut în 2021 mai multe Rolls-Royce decât oriunde altundeva în Europa (peste 300 maşini). Tot Federaţia Rusă a ocupat locul trei în clasamentul general al regiunilor de pe glob! SUV-ul Cullinan este cel mai popular, dar producătorul remarcă și cererea mare pentru noul Ghost sedan și poziția de lider a Rusiei în rândul țărilor europene în ceea ce privește comenzile pentru flagship-ul Phantom!

Anul trecut a fost caracterizat de o cerere mare la nivel mondial pentru toate modelele, în special Ghost şi Cullinan şi variantele Black Badge, comenzile actuale extinzându-se până în al treilea trimestru al anului 2022! Comenzile personalizate au fost la niveluri-record, iar compania a anunţat, alături de lansarea Boat Tail, că Rolls-Royce Coachbuild va deveni un element fix în viitorul său portofoliu.

Marca va continua să evolueze ca o adevărată casă de lux şi acum se pregăteşte pentru introducerea istorică pe piaţă a primului său automobil electric, Spectre, în al patrulea trimestru al anului 2023.

2021: cel mai bun an din istorie şi pentru BMW Motorrad

Cu 194.261 de unităţi (+14.8%) livrate clienţilor, 2021 a fost cel mai bun an din istorie pentru BMW Motorrad. Ca şi în anii precedenţi, creşterea vânzărilor a fost asigurată de BMW 1250 GS, care a adus din nou o contribuţie vitală la succesul mărcii în 2021, cu aproximativ 60.000 de unităţi vândute.

Noul BMW R 1250 RT a avut un început bun pe piaţă, la fel ca şi modelele mari R 18, cu patru derivate prezentate până acum.

De asemenea, noul S 1000 R a fost foarte bine primit: împreună cu primul model BMW M pentru BMW Motorrad, a adus energie proaspătă pe scena motorizărilor cu patru cilindri şi a demonstrat poziţia de lider tehnologic a BMW Motorrad.

Livările BMW & MINI în regiuni/pieţe

În China, BMW Group a înregistrat din nou un nou record de vânzări în 2021 şi continuă să conducă segmentul premium. Un total de 846.237 de automobile BMW şi MINI au fost livrate clienţilor din China (+8.9%). Vânzările de automobile electrificate în China au continuat să câştige avânt, cu o creştere de 69.6% şi peste 21.000 de unităţi ale BMW iX3. A cincea piaţă ca mărime a companiei, Coreea de Sud, şi-a crescut vânzările cu 11% în 2021, cu 77.592 de unităţi vândute.

În SUA, livrările mărcii BMW au crescut cu 20.8%, până la 336.644 de unităţi, şi, prin urmare, au fost la egalitate cu cele din 2019, anul anterior crizei. Marca MINI a vândut 29.930 de automobile în SUA în 2021 – o creştere de 6.4% faţă de anul precedent. Anul trecut, gama de modele BMW X a reprezentat 60% din totalul vânzărilor din SUA!

În Europa, cifrele totale de vânzări pentru BMW şi MINI au ajuns la 948.087 de unităţi (+3.9%). Belgia a marcat o premieră istorică pentru companie, deoarece marca BMW a fost în premieră lider general de piaţă într-o ţară din Europa. Şi Ţările de Jos au înregistrat un record istoric: BMW iX3 a fost cel mai bine vândut model electric din segmentul premium, cu 2.733 de înmatriculări de automobile noi.

BMW Group a continuat să-şi crească cota de segment pe piaţa internă din Germania, cu 267.917 unităţi livrate (-6.8%) în 2021, şi conduce segmentul premium, cu o cotă de piaţă de peste 35%. Vânzările de automobile electrice au crescut de peste două ori (27.248 de înmatriculări de automobile noi). Incluzând cele 43.842 de automobile PHEV vândute, un sfert din toate automobilele livrate în Germania sunt deja electrificate.

Cmentariile sunt închise