(video) Premieră: Noua M 1000 RR este prima motocicletă BMW M din lume

Deşi a debutat în ziua de 22 septembrie împreună cu noile BMW M3 Sedan şi M4 Coupe, iată că abia acum am găsit timp să vă relatăm despre încă o premieră – prima motocicletă BMW M de serie din istorie de la BMW Motorrad!

Făcută pe baza modelului S 1000 RR, cu o putere a motorului de 212 CP, cu o greutate de numai 192 kg și cu o suspensie și aerodinamică concepute pentru performanță maximă pe circuite, noul M 1000 RR îndeplinește principalele așteptări din segmentul superior al superbike-urilor.

Caracteristici cheie:

  • Noul M 1000 RR utilizează un motor de 999 cm3 şi cu patru cilindri în linie, răcit cu apă, bazat pe trenul de putere RR cu tehnologia BMW ShiftCam, pentru diferite temporizări a funcţionării supapelor, care au fost modificate complet în direcția unui motor sport de curse. Acesta atinge puterea maximă de 212 CP la 14.500 rpm. Cuplul maxim de 113 Nm se aplică la 11.000 rpm.
  • În plus față de o viteză maximă a rotaţiilor, mărită până la 15.100 rpm, motorul de pe M 1000 RR are optimizări tehnice extinse, cum ar fi noi pistoane forjate cu două inele (segmenţi) de la Mahle, camere de ardere adaptate, compresie mărită până la 13.5, biele din titan mai lungi și mai ușoare de la Pankl, porturi de admisie complet prelucrate cu geometrie nouă a conductelor, precum și optimizări pe arborele cu came și zona de admisie.
  • Sistemul uşor de evacuare a gazelor de eşapament este, de asemenea, fabricat din titan.
  • Noul motor M RR este chiar mai puternic decât unitatea RR în intervalul de la 6.000 la 15.100 rpm, unul care este deosebit de relevant pentru dinamica de conducere pe circuite, dar fără a pierde calitățile sale ca o sursă fascinantă de putere pentru conducere sportivă pe drumurile publice din afara zonelor urbane.
  • Modelul poate accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în 3.1 secunde şi atinge maxim 306 km/h.
  • Special pentru această motocicletă au fost concepute în tunel eolian nişte M winglets pentru partea din faţă a corpului. Sunt realizate din fibră de carbon cu scopul de a produce forţă de apăsare suplimentară pentru cel mai bun contact al roţilor cu carosabilul, în timpul acceleraţiilor. Efectul aripioarelor este, de asemenea, vizibil în curbe, asigurând o stabilitate sporită în viraje.
  • Șasiul noului M RR se bazează pe cel al modelului RR cu un bridge frame făcut din aluminiu. Are o furcă optimizată cu capul în jos, precum și un arc central revizuit, cu arc albastru și cinematică Full Floater Pro.
  • Pe acest model debutează în premieră şi un sistem de frânare M – ca și la vehiculele M ale BMW M GmbH. A fost dezvoltat cu experiența cu frânele de curse ale motocicletelor care participă în Superbike World Championship. Etrierele M au o acoperire albastră anodizată în combinație cu sigla M. Jantele M ale roţilor sunt din fibră de carbon şi vin împreună cu sistemul de frânare în echipare standard.
  • Grupul de instrumente cu monitor TFT de 6.5 inci al noului M 1000 RR are același design de bază ca și la S 1000 RR, având însă o animație de pornire M. Ca parte a echipamentului opțional, un cod de activare poate fi utilizat pentru a furniza materiale de date complete pentru utilizarea M GPS laptrigger şi M GPS data logger prin intermediul interfeței OBD a grupului de instrumente.
  • Noul M 1000 RR își subliniază genele de curse cu schema de culori light white solid în combinaţie cu nuanţele BMW M în light blue, dark blue şi red. Alte caracteristici ale M RR sunt capacul motorului în granite grey și capacul rezervorului de combustibil vopsit negru.
  • Pentru cei care vor să fie şi mai mulţumiţi de noua motocicletă există un M competition package, un M billet pack, un M Carbon package, passenger package şi chiar accesorii M Performance Parts, printre alte echipamente opţionale individuale. Care şi ce include puteţi vedea în documentul ataşat mai jos.
  • Mai dispune de sisteme precum Launch Control, Hill Start Control Pro, Shift assistant Pro, cea mai recentă generaţie Dynamic Traction Control (DTC), moduri de rulare (Rain, Road, Dynamic, Race, Race Pro1-3), baterie M ușoară, priză de încărcare USB în spate, blocuri optice LED performante, mânere încălzite, etc.

Preţul de start al motocicletei în Germania este de 32.168 de euro cu TVA inclus!

Mai multe detalii şi specificaţii tehnice complete la finalul documentului ataşat:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/