(video) Experimentul unui atelier din Chișinău: Cum se deschide un airbag acoperit cu kit

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un atelier din capitală, care prestează în mare parte servicii profesionale de tuning și styling auto, a realizat un experiment interesant. În cadrul acestuia s-a dorit să se afle dacă un airbag montat în bord se va deschide și cum anume se va deschide. Asta în condițiile în care suprafața planșei de bord a fost deja reparată în urma unui accident care a dus la declanșarea pernei de aer originale.

În contextul celor vizionate, este necesar de făcut o remarcă. Repararea sau retușarea mașinilor, inclusiv la interior pe bord deasupra airbagului, poate prezenta mai multe riscuri, atât pentru siguranța vehiculului cât și pentru integritatea acestuia în caz de accident repetat.

Iată câteva dintre pericolele potențiale:

  • Integritatea structurală a airbagului: Aplicarea de kit sau alte materiale peste zona AIRBAG poate afecta modul în care acestea se desfășoară în caz de accident. Airbagurile sunt proiectate să se deschidă doar într-un anumit mod pentru a proteja ocupanții. Orice alterare a suprafeței deasupra sau în jurul lor poate împiedica desfășurarea corectă. Ori poate schimba direcția în care airbagul se extinde. Asta poate reduce eficacitatea acestuia sau poate cauza răniri suplimentare.
  • Ascunderea defectelor: Utilizarea kitului pentru a retușa sau a “repara” zonele deteriorate ale bordului poate ascunde probleme structurale mai grave. Aceasta poate include fisuri sau alte daune care pot afecta integritatea vehiculului în timp. Respectiv, pot reduce capacitatea de protecție în caz de coliziune.
  • Probleme la revânzare: Reparațiile de slabă calitate sau modificările estetice pot afecta negativ valoarea de revânzare a vehiculului. Posibilii cumpărători pot fi sceptici cu privire la calitatea și siguranța reparațiilor efectuate (dacă le depistează), ceea ce poate face mai dificilă vânzarea mașinii.
  • Conformitatea cu standardele de siguranță: Modificările efectuate pe vehicul, inclusiv retușarea bordului deasupra zonelor AIRBAG, pot face ca mașina să nu mai fie conformă cu standardele de siguranță originale ale producătorului. Nu mai spunem de neconformitate cu reglementările legale ale țării în care este folosită.
    • Acest lucru poate duce la probleme atunci când vehiculul este supus inspecțiilor tehnice sau în cazul unui accident. Conformitatea cu standardele de siguranță poate influența evaluările asigurărilor sau responsabilitatea juridică!

Pentru a menține siguranța și integritatea vehiculului este recomandat să se efectueze reparații profesionale. De asemenea, să se evite modificările care ar putea afecta funcționarea sistemelor de siguranță, inclusiv airbagurile.

În cazul în care este necesară repararea sau retușarea unei zone din interiorul vehiculului, cel mai bine este să consultați un specialist sau un service autorizat care să efectueze reparația în conformitate cu standardele producătorului.

Cmentariile sunt închise