Primul venit, primul servit. Nico Hülkenberg va fi pilotul Audi în Formula 1

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cursul proiectului Audi în Formula 1 continuă să fie stabilit. În urma anunțului privind preluarea completă a Sauber Group pentru a accelera pregătirile pentru intrarea mărcii în F1, primul pilot a fost acum confirmat.

Nico Hülkenberg a semnat un contract valabil pe mai mulți ani cu Sauber. Însă pilot al echipei Audi va fi din 2026. Până atunci, el va pilota de partea Stake F1 Team KICK Sauber în sezonul din 2025. Astfel, actualul sezon este pentru german ultimul la Haas.

Cu experiența sa în peste 200 de curse de Formula 1, germanul va avea o contribuție importantă la faza de dezvoltare a viitoarei echipe Audi.

„Semnarea cu Nico reprezintă următoarea etapă importantă pentru proiectul Audi în Formula 1. Cu viteza sa, experiența sa și munca sa dedicată în echipă, el va avea o contribuție importantă la înscrierea Audi în 2026 încă de anul viitor. Încă de la început, a existat un mare interes reciproc de a aborda împreună un proiect de această unicitate. Nico este o personalitate puternică. Determinarea și dorința sa la nivel profesional și personal ne vor ajuta să progresăm atât în dezvoltarea mașinii, cât și în construirea echipei.”

Andreas Seidl, CEO al viitoarei echipe Audi F1

Nico Hülkenberg este unul dintre cei mai performanți piloți din Formula 1 și și-a dovedit în repetate rânduri capacitatea de a se stabili rapid într-un mediu nou și de a aborda cu determinare noile provocări. Aceasta nu este prima sa întâlnire cu echipa.

„Mă întorc la echipa cu care am lucrat în 2013 și am amintiri plăcute despre spiritul puternic al echipei din Elveția. Perspectiva de a concura pentru Audi este ceva foarte special. Atunci când un constructor german intră în Formula 1 cu o asemenea determinare, este o oportunitate unică. Să reprezint echipa de uzină a unei astfel de mărci auto cu o unitate de propulsie fabricată în Germania este o mare onoare pentru mine.”

Cu patru titluri între 2005 și 2009 în cele mai importante categorii de monoposturi pentru juniori, Nico și-a dovedit talentul încă de la început. În 2008, a atras atenția în timpul testelor de pilotaj în Formula 1, înainte de a debuta în 2010. De atunci a participat în peste 200 de curse pentru șapte echipe diferite de F1.

Într-o mișcare neobișnuită pentru generația sa de piloți, Nico a concurat, de asemenea, în Campionatul Mondial de Anduranță FIA (WEC) în timpul unui sezon de Formula 1 în curs, în 2015, câștigând la debutul său cursa de 24 de ore de la Le Mans. Directorul echipei sale de la acea vreme era același Andreas Seidl.

Cmentariile sunt închise