(video) Auto China 2024: Genesis a actualizat modelul electric G80 și îl include în programul Magma

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

AutoBlog.MD vizitează în aceste zile Salonul Auto de la Beijing. Reportaje video de la expoziția Auto China 2024 se vor vedea doar pe AutoBlog.MD mulțumită partenerilor: Castel MimiApa Bucovina MoldovaJetour MoldovaGEELY MoldovaPorsche Center MoldovaIM Motors MoldovaHAVAL MoldovaChery MoldovaBAIC MoldovaChangan MoldovaBT Leasing MD și Xiaomi Moldova.


Genesis a dezvăluit o dublă premieră mondială la Salonul Auto de la Beijing. A fost actualizat modelul Electrified G80 și tot el devine al doilea pre producție din noua serie de mașini Magma Concept.

Reafirmându-și angajamentul față de China, berlina de lux încorporează caracteristici adaptate pentru a satisface preferințele unice ale clienților. Printre acestea e culoarea exclusivă Vision Blue, disponibilă doar în China.

Caracteristici cheie:

  • Noul design ilustrează progresia mașinilor electrice Genesis. Fața sa frontală prezintă grila iconică G-Matrix Crest Grille actualizată, noi faruri MLA și o bară de protecție reproiectată.
  • Ampatamentul alungit cu 130 mm sporește senzația de eleganță și face profilul lateral și Day Light Opening (DLO) asemănător cu al lui Genesis G90. Noi sunt jantele de 19 inchi. Există mai multe garnituri cromate.
  • Ampatamentul mai lung oferă mai mult spațiu în al doilea rând. Astfel, s-au montat noi scaune Ergo Motion cu sistem integrat de memorie. Printre altele, bordul a fost actualizat cu un singur monitor OLED de 27 inchi, iar sistemul audio Bang & Olufsen are 17 difuzoare.
  • Modificări de ordin tehnic nu se anunță. Asta înseamnă că ar fi rămas un setup AWD cu 370 CP şi 700 Nm. Poate face 0-100 km/h în aproximativ 5 secunde. Are o baterie cu o capacitate de circa 90 kWh. Permite o autonomie de peste 500 km și se poate încărca rapid cu până la 350 kW.

Cât privește conceptul G80 EV Magma:

  • Mașina e finisată în culoarea Acme Blue și decorată cu fibră de carbon. Este al doilea electromobil din programul Magma, după GV60 Magma Concept.
  • Grila frontală a fost redesenată. Aripile au fost extinse și o nouă bară de protecție a fost montată în partea posterioară. Caroseria mai lată și înălțimea coborâtă sunt completate de jante de 21 inchi. Roțile posterioare sunt mai late decât cele frontale.
  • Bara de protecție posterioară include un proiector anti ceață cu design în stilul mașinilor de curse. Iar designul sculptat al hayonului și buza-spoiler pronunțată au efect asupra aerodinamicii. Difuzorul și spoilerul de tip ducktail lucrează împreună pentru a optimiza fluxul de aer, îmbunătățind și mai mult performanța generală a mașinii.
  • Se mai face uz de un sistem de suspensie avansat, jante ușoare de înaltă performanță și frâne mai mari și ventilate.
  • Interiorul lui G80 EV Magma Concept este îmbrăcat cu Alcantara, piele matlasată și inserții din fibră de carbon cu o țesătură de culoare albastră.
  • Despre intervenții la capitolul putere de propulsie nu se anunță, însă probabil le vom afla la momentul debutului mașinii de producție.

Cmentariile sunt închise