(video) Auto Shanghai 2021: Premieră – Noul Genesis Electrified G80

Genesis şi-a prezentat primul său automobil electric în cadrul Salonului Auto Internaţional de la Shanghai, deschis de astăzi. Împreună cu modelul Electrified G80, marca şi-a înregistrat pentru prima dată prezenţa la un astfel de eveniment.

https://www.youtube.com/watch?v=9gsPWjRSmqg

Caracteristici cheie:

  • Modelul este versiunea electrică a noii generaţii G80, deoarece platforma-i este compatibilă şi cu agregate electrice. Din câte se pare Genesis a decis să păşească peste una plug-in hybrid.
  • Este disponibil numai ca un AWD. Asta înseamnă că pe fiecare punte are câte un motor electric, care produce 185 CP şi 350 Nm (cumulativ 370 CP şi 700 Nm). Poate face 0-100 km/h în 4.9 secunde.
  • Are o baterie cu o capacitate de 87.2 kWh. Autonomia i se ridică la peste 500 de km în ciclu NEDC (sau până la 427 de km, estimativ, conform ciclului de calcul folosit în Coreea de Sud). Cu anvelope de 19 inci se pot parcurge până la 4.3 km cu un singur kWh de energie, conform estimărilor.
  • Sistemul Disconnector Actuator System (DAS) de la bord poate, de asemenea, să conecteze sau să deconecteze automat unul dintre motoare și arborele de transmisie pe baza diferitelor condiții de conducere, inclusiv viteza vehiculului și modul de conducere, permițând comutarea fără probleme între 2WD și AWD pentru a reduce pierderile inutile de energie și pentru a crește eficiența.
  • Ca şi alte noi produse ale grupului Hyundai, sedanul a beneficiat de tehnologia de încărcare multi-rapidă de 400V/800V, care le va permite clienților să utilizeze diverse infrastructuri de încărcare. Şi nu numai că vor putea utiliza sistemul de încărcare rapidă de 800V fără un convertizor suplimentar, ci și un încărcător de 400V. Încărcarea rapidă se realizează cu până la 350 de kW şi sunt necesare doar 22 de minute pentru alimentare 10-80%.
  • Totodată modelul dispune de tehnologia V2L (Vehicle to Load) – o caracteristică care permite clienților să utilizeze energie electrică cu o putere de 3.6 kW, care este mai mare decât nivelul utilizat de o gospodărie medie, ceea ce face posibilă utilizarea aparatelor electrice în mod convenabil în afara vehiculului.
  • Pentru a asigura o experiență confortabilă de condus, Genesis a echipat vehiculul cu sistemul ANC-R (Active Noise Control-Road). Acesta reduce semnificativ nivelul de zgomot prin măsurarea și analizarea zgomotelor rutiere cu patru senzori și șase microfoane în interiorul vehiculului și prin crearea simultană a sunetelor în fază opusă.
  • Mai are şi o suspensie adaptivă Preview Electronic Control Suspension (Pre-view ECS), suspensie care poate fi controlată electronic prin informații furnizate prin intermediul camerei frontale și al sistemului de navigație.
  • Electrified G80 are, de asemenea, diverse tehnologii de ultimă oră care subliniază durabilitatea. Acoperișul solar integrat în linia acoperișului poate genera electricitate folosind lumina soarelui cu un panou solar care crește eficiența energetică. Panoul poate încărca în medie bateria cu 730 Wh de electricitate pe zi. Asta înseamnă că poate asigura o autonomie suplimentară de până la aproximativ 1.150 km pe an.
  • Vehiculul mai dispune de diverse materiale naturale și reciclate în interiorul său, inclusiv piele pentru scaune, consolă şi cotiere, care utilizează vopsea naturală.
  • În plus, s-a aplicat și o garnitură ecologică de “lemn forjat” pentru vehicule electrice, care este fabricată din bucăți de lemn reciclate din procesul de fabricație a mobilierului, precum și o țesătură ecologică din PET reciclat.
  • Genesis va oferi opțiuni exclusive de culoare pentru noul model, inclusiv nuanţa Matira Blue (pentru exterior) și Dark Green Two-tone (pentru interior).
  • Din punct de vedere al designului exterior se va putea deosebi de un G80 cu motoare cu ardere internă prin barele de protecţie, “grila de radiator” cu o textură diferită (care ascunde portul de încărcare), jantele optimizate aerodinamic, lipsa unor terminaţii de eşapament şi panoul solar integrat în acoperiş, printre alte detalii minore.

Preţul maşinii nu a fost deocamdată anunţat.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/