(video) Premieră în istoria Rolls-Royce! Noua bornă de vânzări anuale atinsă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Constructorul britanic de automobile de lux Rolls-Royce Motor Cars a raportat vânzări record pentru anul 2022, când pentru prima dată în istoria de 118 ani a companiei a vândut mai mult de 6.000 de automobile. Şi asta în ciuda scăderii cererii clientelei chineze!

Producătorul britanic, deţinut de grupul german BMW, a precizat că în 2022 a livrat 6.021 de automobile, în creştere cu 8% comparativ cu 5.586 de automobile în 2021, când a fost înregistrat precedentul record de vânzări al Rolls-Royce. Clienţii au fost din aproximativ 50 de ţări de pe glob.

În 2022, Cullinan și-a consolidat poziția de cel mai popular Rolls-Royce, în timp ce Ghost a fost cel mai bine vândut model al mărcii în regiunea Asia-Pacific. Şi versiunile Black Badge au cunoscut o creștere extraordinară.

Vânzările de automobile de lux Rolls-Royce au fost susţinute de cele două Americi, în frunte cu SUA care a rămas cea mai importantă piaţă, responsabilă pentru aproximativ 35% din vânzări. În China însă, a doua mare piaţă pentru Rolls-Royce, restricţiile introduse în contextul pandemiei de coronavirus au condus la o scădere de o singură cifră a vânzărilor de automobilelor de lux.

Cu toate acestea, directorul general al Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös, a subliniat că scăderea pieţei chineze este contracarată de creşterile înregistrate pe alte pieţe: „Carnetul nostru de comenzi se întinde până în 2023 pentru toate modelele.”

Producătorul auto a precizat în special faptul că pre-comenzile pentru primul său model complet electric, Spectre, care ar urma să fie pus în vânzare abia la finele lui 2023, i-au depăşit toate aşteptările.

Directorul general a mai spus că acea creştere preconizată pentru 2023 va veni în pofida faptului că Rolls-Royce a oprit vânzările în Rusia, o piaţă care în mod normal era responsabilă pentru 250 până la 300 de unităţi vândute într-un singur an, ca urmare a invaziei Ucrainei.

Compania, care în prezent are 2.500 de angajaţi, susţine că clienţii săi sunt dispuşi să plătească aproximativ o jumătate de milion de euro pentru un Rolls-Royce personalizat la comandă.

Orientul Mijlociu este regiunea principală de unde vin comenzile bespoke, multe creații unice dispunând de personalizare deosebit de extinsă și individuală. În 2022, Rolls-Royce a deschis un birou privat doar pe bază de invitație în Dubai, primul din afara Goodwood, aducând Casa Rolls-Royce mai aproape de clienții locali ai mărcii. Alte birouri private vor fi introduse în întreaga lume în următoarele luni și ani.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/