(foto) Amuzant: Lada a început să trimită dealerilor săi maşini cu “volan străin”

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

AvtoVAZ a început să livreze dealerilor săi “noul” X-Cross 5, care este de fapt un FAW Bestune T77, pentru a face cunoștință cu modelul. Parcă nu e nimic neobișnuit în acest proces, însă curios rămâne un lucru: mașinile ajung în centrele auto cu “volan străin”.

După o astfel de ispravă internauţii s-au împărțit în două tabere: unii care se arată amuzaţi, spunând că înlocuirea emblemei pe volan ar fi vreo opțiune, în timp ce alţii mai patrioți se arată chiar iritați/frustrați prin comentarii.

Un adevăr ar fi că există un airbag pe volan sub logo. Pentru a înlocui emblema, trebuie nu numai de făcut un nou capac, ci și să fie testat pentru siguranță. Acesta este motivul prezenței a două logouri și nu este încă clar când AvtoVAZ va ​​putea realiza așa-zisa localizare completă a modelului. Iar din lipsă de timp, dar şi din grabă, la toate expozițiile în care l-a afișat până acum, l-a arătat “aşa cum este”.

De cealaltă parte, într-o reacţie la subiect, purtătorul de cuvânt al companiei AvtoVAZ, Serghei Iliinski, a spus că acest crossover nu este nici într-un caz o copie a modelului FAW, ci „o mașină Lada creată în colaborare cu unul dintre noii noștri parteneri estici”.😁

În concluzie, toată lumea știe că X-Cross 5 este un FAW Bestune T77 sub sigle Lada, doar că AvtoVAZ se abţine să vorbească oficial despre asta. Mai mult, compania originală care a pus umărul în lansarea producției în Federaţia Rusă nici măcar nu este numită chineză – în toate comunicatele de presă se descrie drept „partener estic”. Acestea ar fi noile reguli ale jocului numit „cum să eviți sancțiunile secundare”, care sunt acum jucate de mulți producători străini din Rusia.

Lada X-Cross 5 este asamblată începând cu 17 iunie 2023 la fosta fabrică Nissan Motor din Sankt Petersburg prin metoda SKD din kituri auto chinezești. Oficial, vânzările nu au început încă, iar configurațiile și prețurile nu au fost anunțate.

Se ştie la moment că maşina este dotată cu un benzinar turbo de 1.5 litri (160 CP) și cu o transmisie automată cu 7 trepte, precum și cu toate opțiunile necesare de siguranță și confort, inclusiv controlul oboselii șoferului, avertizare de părăsire a benzii de rulare, comutare adaptivă pentru faza lungă, camere la 360 de grade, frânare de urgență, un sistem multimedia (în limba rusă) și un acoperiș panoramic, printre altele. 

Începutul vânzărilor este programat abia pentru al treilea trimestru al anului 2023.

Cmentariile sunt închise