(video) Premieră: Noul BMW Seria 7, alături de primul i7, este inclusiv un cinema pe roţi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Aşteptarea a luat sfârşit! Vă arătăm în cele ce urmează noua, a şaptea generaţie BMW Seria 7! Împreună cu sedanul de top al bavarezilor îşi face debutul şi versiunea electrică – i7!

Important este de notat, de la bun început, că modelul va fi oferit la nivel mondial exclusiv într-o variantă de caroserie cu ampatament lung!

Caracteristici cheie:

Design exterior

  • Partea frontală verticală alături de noua interpretare a farurilor circulare duble şi a grilei BMW – ambele elemente de design BMW emblematice – conferă imaginii automobilului o prezenţă puternică şi distinctivă.
    • Noul BMW Seria 7 este echipat standard cu faruri LED adaptive, inclusiv faza lungă cu funcţie matrix şi asistentul de fază lungă BMW Selective Beam cu efect anti orbire. Funcţiile de lumină sunt împărţite în două zone separate. Banda extrem de subţire de lumini montată mai sus în partea frontală reuneşte luminile de zi, luminile de poziţie şi semnalizatoarele.
    • Disponibile opţional, farurile din cristal BMW Iconic Glow creează un efect de lumină neegalat de nici un alt automobil. Aici, cristalele Swarovski – dispuse în formă de L şi fiecare iluminat din spate de unităţi LED – îndeplinesc rolul de lumini de poziţie şi de lumini de zi. Farurile pentru faza scurtă şi faza lungă sunt poziţionate în unităţile inferioare întunecate, cizelate adânc în spoilerul faţă.
  • Prezenţa impresionantă a părţii frontale este sporită şi de iluminarea de contur a grilei BMW. Împreună cu farurile din cristal BMW Iconic Glow, face parte din Welcome & Goodbye Scenario, foarte expresiv din punct de vedere vizual. Alte caracteristici specifice de design ale modelului de nouă generaţie includ suprafaţa clară a spoilerului faţă şi capota cizelată cu dungi dinamice pe linia centrală.
  • Prin designul monolitic al suprafeţei, dimensiunile exterioare care au crescut armonios şi secţiunea frontală a maşinii care se ridică spre înainte, imaginea laterală a noului BMW Seria 7 denotă multă eleganţă vizuală. Această impresie este întărită de geamurile laterale aproape încastrate, cu etanşări invizibile. O linie a umerilor care trece de la luminile de zi la stopuri subdivizează caroseria întinsă. Uşile lungi asigură accesul uşor pentru pasagerii din spate.
  • La fel ca partea frontală a noului BMW Seria 7, spatele atrăgător este modelat tot de o structură de suprafeţe clar divizată. Unităţile LED subţiri ale stopurilor se extind mult spre lateral într-o notă elegantă.
  • BMW i7 foloseşte accente în BMW i Blue pentru a-şi promova calităţile de dezvoltare durabilă de vârf în segmentul său, în timp ce elementele de design incluse în pachetul M Sport opţional radiază dinamica tipică mărcii. De asemenea este disponibil şi pachetul M Sport Pro. Programate să intre în scenă în cursul anului 2023, modelele BMW M bazate pe noul BMW Seria 7 vor avea un impact foarte puternic atât vizual, cât şi dinamic.
    • Un pachet M Performance poate fi comandat ca opţiune pentru aceste modele.
  • Pentru culoarea caroseriei noului BMW Seria 7 pot fi comandate o nuanţă non-metalizată şi nouă nuanţe metalizate.
    • Patru culori BMW Individual, cu finisaje speciale BMW Individual urmează să completeze gama într-o etapă ulterioară.
    • O premieră la spectrul de culori disponibile din fabrică pentru toate variantele de model este un finisaj BMW Individual în două tonuri!
    • Oferta de jante cuprinde dimensiuni între 19-22 inci.
  • Măsoară 5.391 (+130) x 1.950 (+48) x 1.544 (+51) x 3.215 (+5) mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Cifrele sunt apropiate de precedesorul în variantă cu ampatament lung (dar totuşi, fiind cu 3% mai mare pe lungime, înălţime şi diametrul roţilor).
  • Volumul portbagajului este de 540 litri (+25 faţă de predecesor), la modelele PHEV este de 525 litri (+100), iar la i7 este de 500 litri. Un cârlig de remorcare este disponibil opţional pentru toate modelele, sarcina maximă suportată fiind de până la 2.1 tone.
  • Noile modele Seria 7 în caroserie G70 au un coeficient aerodinamic scăzut de la 0.27 la 0.26 Cd, iar modelul i7 electric, având un sistem diferit de conducte de aer și un dedesubt plat, are 0.24 Cd.

Design interior şi tehnologii

  • Cockpitul noului BMW Seria 7 are un număr semnificativ mai mic de butoane, comutatoare şi comenzi decât predecesorul său.
    • Cheia o reprezintă angajamentul faţă de digitalizare întruchipat de ecranul central curbat BMW. Acest grup de ecrane digitale constă dintr-un afişaj de informaţii de 12.3 inci în spatele volanului şi un display central cu diagonală a ecranului de 14.9 inci.
    • Volanul (cu două sau trei spiţe) şi selectorul de viteze de pe consola centrală au de asemenea un nou design.
    • BMW Interaction Bar îşi face debutul aici ca o nouă generaţie de elemente de control/operare şi design. Această unitate funcţională, care dispune de iluminare de fundal extrem de eficientă, se extinde pe toată lăţimea panoului de bord, inclusiv în ornamentele panourilor uşilor.
  • Indiferent de programul de divertisment de care se bucură, clienţii BMW i7 vor fi întâmpinaţi de o altă experienţă sonoră inconfundabilă sub forma BMW lconicSounds Electric. Secvenţele sonore dezvoltate ca parte a colaborării dintre BMW Group şi Hans Zimmer, renumitul compozitor de coloane sonore de film, sunt disponibile pentru a oferi sunetul de condus pentru varianta de model electric.
  • BMW Theatre Screen – care se extinde din plafon şi înlocuiește ecranele clasice din spătarele scaunelor – cu Amazon Fire TV încorporat, reprezintă o ofertă unică de divertisment pentru pasagerii de pe locurile din spate.
    • Cu monitorul complet tactil de 31.3 inci (aproape 0.8 metri) şi rezoluţie 8K (poate reda formate 16:9, 21:9 sau 32:9), sistemul audio Bowers & Wilkins Diamond Surround 4D cu shakers-uri opţionale în scaune (până la 36 de difuzoare şi 1.965 W putere) şi afişajele de operare tactilă a funcţiilor de 5.5 inci, integrate în uşile din posterioare (BMW Touch Command), transformă compartimentul din spate al noului BMW Seria 7 într-un lounge privat de cinema pe roţi.
    • Pasagerii pot viziona filme şi videoclipuri, se pot juca (chiar şi la o consolă modernă de jocuri precum Sony Playstation sau Microsoft Xbox prin conexiune HDMI), pot asculta muzică şi pot face streaming de conţinut video. Pentru aceasta din urmă, Amazon Fire TV combină producţiile originale populare, transmisiunile live de sport şi ştiri într-o experienţă de divertisment bogată şi variată.
    • De asemenea, conducătorul şi pasagerul din faţă pot utiliza în premieră streaming video-on-demand YouTube pe displayul central.
    • Sistemul de antenă compatibil cu 5G al noului BMW Seria 7 oferă conectivitate de mare viteză pentru toate cele menţionate.
  • Scaunele confort nou dezvoltate vin standard în noul BMW Seria 7. Acestea oferă suprafeţe mai mari ale şezutului decât la modelul anterior, precum şi reglaje electrice extinse, încălzire a scaunelor şi suport lombar pentru conducător şi pasagerul din faţă.
    • Scaunele multifuncţionale opţionale pentru primul şi al doilea rând includ ventilaţie activă a scaunelor cu răcire optimizată şi o funcţie de masaj cu nouă programe.
    • Opţiunea Executive Lounge oferă în compartimentul din spate un confort imbatabil al scaunelor. Include o funcţie de înclinare, cu suport continuu pentru picioare. Actualizările aduse funcţiilor de reglare a scaunului permit o poziţie de înclinare extrem de confortabilă.
  • Clienţii care doresc să aducă o notă personală designului interior al noului Seria 7 pot alege dintre variantele de echipamente atent coordonate şi combinaţiile de culori incluse într-o ofertă nou structurată.
    • Noul BMW Seria 7 este disponibil standard cu suprafeţe ale scaunelor din noul material sintetic Veganza, care oferă un nivel ridicat de confort prin calităţile, perforarea şi matlasarea proeminentă asemănătoare pielii dar ca alternativă sustenabilă şi vegană.
    • Unul dintre punctele de atracţie ale listei de opţiuni este interiorul BMW Individual cu elemente exclusive, care poate fi specificat şi în varianta BMW Individual din piele Merino/lână caşmir, care îşi face debutul cu această ocazie.
  • În completarea sistemului standard de control automat al climatizării pe patru zone, cu noi deflectoare de ventilaţie tip fantă, vine încălzirea panoului pentru cotierele din ornamentele uşilor şi consola centrală.
    • De asemenea, este inclusă standard şi trapa panoramică fixă din sticlă, care este semnificativ mai mare decât la modelul anterior.
    • Opţional pot fi comandate o nouă versiune a trapei panoramice Sky Lounge din sticlă şi un mecanism automat pentru deschiderea/închiderea electrică a uşilor, prin buton.

Motoare şi tren de rulare

  • Adio V12!
  • În Europa, noul BMW Seria 7 va fi lansat exclusiv sub forma variantei electrice BMW i7 xDrive60: două motoare, AWD, 544 CP şi 745 Nm, 0-100 km/h în 4.7 secunde şi 240 km viteză maximă, autonomie în ciclu WLTP de până la 625 km. Se poate încărca rapid cu până la 195 kW (170 km în 10 minute de stat în priză). Bateria sa de 101.7 kWh măsoară în grosime doar 11 centimetri.
  • În SUA, China şi alte regiuni de vânzări selectate, două modele cu motor pe benzină şi tehnologie mild-hybrid 48V (motor electric ce produce alţi 18 CP şi 200 Nm) vor fi oferite, de asemenea, de la momentul lansării, vârful de gamă fiind BMW 760i xDrive.
    • BMW 735i – benzinar twin turbo cu şase cilindri în linie şi volum de 3.0 litri + cutie de viteze Steptronic cu opt trepte + tracţiune spate; 268 CP şi 425 Nm pentru 0-100 km/h în 6.7 secunde şi viteză maximă de 250 km/h.
    • BMW 740i – benzinar twin turbo cu şase cilindri în linie şi volum de 3.0 litri + cutie de viteze Steptronic cu opt trepte + tracţiune spate; 380 CP şi 540 Nm pentru 0-100 km/h în 5.4 secunde şi viteză maximă de 250 km/h.
    • BMW 760i xDrive – benzinar V8 twin-turbo de 4.4 litri + cutie de viteze Steptronic cu opt trepte + AWD; 544 CP şi 750 Nm pentru 0-100 km/h în 4.2 secunde şi viteză maximă de 250 km/h.
  • Un motor diesel, cu şase cilindri în linie, pe versiunea BMW 740d xDrive va fi disponibil în Europa din primăvara anului 2023: diesel twin turbo cu şase cilindri în linie şi volum de 3.0 litri + cutie de viteze Steptronic cu opt trepte + AWD; 300 CP şi 670 Nm pentru 0-100 km/h în 6.3 secunde şi viteză maximă de 250 km/h.
  • Se aşteaptă ca variante plug-in hybrid ale noului BMW Seria 7 să se alăture portofoliului pe un număr mare de pieţe la începutul anului 2023. La fel ca BMW i7, acestea dispun de tehnologia BMW eDrive de a cincea generaţie, care permite o creştere a autonomiei electrice la peste 80 de kilometri în ciclul WLTP.
    • BMW 750e xDrive – benzinar twin turbo cu şase cilindri în linie şi volum de 3.0 litri (310 CP/450 Nm) + motor electric (200 CP/280 Nm) + cutie de viteze Steptronic cu opt trepte + AWD; până la 490 CP (cu boost temporar) şi 700 Nm pentru 0-100 km/h în 4.9 secunde şi viteză maximă de 250 km/h. Autonomia electrică se va ridica până la 89 km, iar viteza maximă în acest regim este de 140 km/h.
    • BMW M760e xDrive – benzinar twin turbo cu şase cilindri în linie şi volum de 3.0 litri (380 CP/520 Nm) + motor electric (200 CP/280 Nm) + cutie de viteze Steptronic cu opt trepte + AWD; până la 571 CP (cu boost temporar) şi 800 Nm pentru 0-100 km/h în 4.3 secunde şi viteză maximă de 250 km/h. Autonomia electrică se va ridica până la 84 km, iar viteza maximă în acest regim este de 140 km/h.
  • Alte versiuni pentru BMW i7 vor fi introduse pe parcurs. Acestea vor include viitorul vârf de gamă, BMW i7 M70 xDrive, care va propune din două motoare electrice 660 CP şi peste 1.000 de Nm! Va putea realiza 0-100 km/h în sub 4.0 secunde.
  • Noua generaţie foloseşte în continuare platforma CLAR: o configuraţie cu două braţe a suspensiei pe puntea din faţă, iar cea din spate este una multi-link cu cinci braţe.
  • Tehnologia şasiului noului BMW Seria 7 include o serie de inovaţii pentru a-l ajuta să atingă echilibrul între dinamică şi confortul de călătorie caracteristic acestui model. Baza ideală este oferită prin creşterea rigidităţii caroseriei faţă de modelul predecesor, dar şi ecartamentele şi jantele mai mari.
    • Au fost aduse îmbunătăţiri detaliate atât la suspensia pneumatică pe ambele punţi care este disponibilă standard, cât şi la Direcţia Activă Integral oferită opţional.
    • Funcţia de stabilizare activă a ruliului, parte a opţiunii Executive Drive Pro, utilizează acum un motor electric de 48V. Pe lângă reducerea mişcărilor de ruliu cauzate de denivelările drumului pe o parte a maşinii, noua sa funcţie Active Roll Comfort ajustează activ şi garda la sol a caroseriei pe partea corespunzătoare a automobilului.
    • Sistemul de control al patinării roţilor ARB asigură că intervenţiile corective sunt efectuate şi mai rapid şi mai precis în situaţiile de condus solicitante.
    • Cea mai recentă generaţie a sistemului de frânare integrat funcţionează acum cu o precizie şi mai mare, contribuind la asigurarea unei manevrabilităţi sigure şi a aşa-numitului control cu o pedală de fiecare dată când conducătorul frânează.

Asistenţă şi BMW iDrive

  • Noua experienţă multisenzorială BMW iDrive, oferită standard, se bazează pe software-ul sistemului de operare BMW 8 de ultimă generaţie şi este orientat în primul rând către interacţiunea folosind controlul vocal şi prin ecranul tactil.
    • Pe lângă ecranul central curbat BMW şi BMW Interaction Bar, un BMW Head-Up Display de ultimă generaţie standard şi funcţia opţională Augmented View – afişată acum în premieră pe monitorul de informaţii din spatele volanului – oferă exact informaţia corectă şi îndrumarea optimă în toate situaţiile de condus.
    • Noile My Modes creează o interacţiune completă între funcţiile automobilului, monitoare şi ambianţa interioară. Modurile Expresive şi Relax pot fi experimentate pentru prima dată în noul BMW Seria 7, la fel ca şi modurile opţionale Theatre şi Digital Art (disponibile începând cu primăvara anului 2023).
    • Asistentul Personal Inteligent BMW vine cu abilităţi suplimentare şi poate lua aspectul a aproximativ 20 de pictograme diferite în noul BMW Seria 7.
    • Sistemul de navigaţie BMW Maps cu hărţi online oferă conducătorilor BMW i7 o funcţionalitate îmbunătăţită atunci când vine vorba de planificare a traseului optimizată pentru încărcare.
    • Unităţile de control Touch Command din portiere mai permit pasagerilor de pe locurile din spate să efectueze apeluri telefonice folosind sistemul audio al maşinii. Pentru aceasta, un Personal eSIM integrează complet noul BMW Seria 7 în ecosistemul digital al clientului.
    • Noul BMW Digital Key Plus, care funcţionează folosind tehnologia radio cu bandă ultralargă (UWB) cu securitate îmbunătăţită, transformă un iPhone Apple într-o cheie de automobil cu funcţionalitate completă.
  • Cea mai mare selecţie de sisteme autonome de condus şi parcare oferită vreodată pentru un model BMW este disponibilă pentru noul BMW Seria 7. Setul său de instrumente tehnologice inovatoare pune bazele atât pentru funcţionalitatea remarcabilă a tuturor sistemelor actuale, cât şi pentru implementarea pe termen mediu a funcţiilor de condus autonom de Nivel 3.
    • Combinaţia dintre un cruise control activ cu funcţie Stop&Go şi asistentul de control al direcţiei şi al benzii oferă o experienţă avansată a condusului autonom.
    • Asistentul automat pentru limitarea vitezei, funcţia de monitorizare a traseului, recunoaşterea semaforului (funcţie disponibilă pentru moment doar în Germania) şi navigaţia activă permit reglarea extrem de precisă a vitezei şi a mişcărilor de direcţie ale maşinii la situaţia de moment.
    • Acum, la modelele echipate cu Parking Assistant Professional, asistentul pentru condus cu spatele poate efectua mişcări de direcţie pe distanţe de până la 200 de metri pe baza traseului tocmai parcurs înainte.
      • Maneuver Assistant ajută conducătorul într-o măsură şi mai mare. Pe traseele de manevră memorate în prealabil, acest sistem îndeplineşte automat toate sarcinile necesare, controlând acceleraţia, frânele şi direcţia, precum şi schimbarea vitezei pentru deplasare înainte sau înapoi.
    • Funcţia de control de la distanţă – se preconizează că va fi disponibilă din primăvara anului 2023 – va permite conducătorului să controleze sarcinile automate de parcare şi manevrare din exteriorul automobilului folosind smartphone-ul şi aplicaţia MyBMW.
    • Ar mai fi de notat că modelul are 12 senzori ultrasonici în jurul său, inclusiv în pragurile laterale.

Lansarea pe piaţa mondială a noului BMW Seria 7 va începe în noiembrie 2022. La 45 de ani după ce primul BMW Seria 7 a ieşit pe şosele, a şaptea generaţie a modelului va fi construită tot la uzina BMW Group din Dingolfing. Motoarele electrice şi bateriile de înaltă tensiune pentru BMW i7 sunt produse tot acolo. În cursul anului 2023, o versiune blindată pe baza noii Seria 7 va completa portofoliul.

Date tehnice cheie şi motorizări:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Pentru pasionaţii care vor să afle absolut toate detaliile despre un nou produs BMW:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/