Elon Musk: “Tesla Model Y va lua de la Toyota Corolla titlul de cea mai populară maşină din lume”

Șeful producătorului american de mașini electrice Tesla, Elon Musk, a declarat printr-un mesaj pe Twitter că în anii 2022-2023, crossoverul electric Model Y ar putea deveni cea mai populară mașină din lume, privând de acest titlu Toyota Corolla.

El și-a exprimat această opinie ca răspuns la o postare a analistului David Lee, care i-a reamintit lui Musk că Toyota vinde circa 1.5 milioane de Corolla pe an, în timp ce Tesla a ajuns abia la 184.880 de mașini realizate (în total, de orice model) în primul trimestru din 2021. Aceeaşi cifră, dacă ar fi raportată la un an (x4), reprezintă oricum mai puţin de jumătate din numărul total înregistrat de bestseller-ul nipon.

Cu toate acestea, CEO-ul Tesla este încrezător că Model Y va putea elimina din postul de lider maşina japoneză deja în 2022 sau în 2023. Acestea sunt prognozele sale, conform cifrelor tot mai mari de vânzări.

Anterior, compania americană și-a publicat raportul financiar trimestrial şi a indicat că veniturile din primul trimestru al anului 2021 au crescut cu 73.4% și au atins 10.39 miliarde de dolari, iar profitul net a crescut de la 16 la 438 de milioane de dolari, comparativ cu primele trei luni ale anului 2020.

De cealaltă parte, doar în luna martie, Toyota a reuşit să vândă la nivel mondial 982.912 mașini, ceea ce reprezintă 44% mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut, reprezentând un record lunar pentru companie!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/