(foto/video) Tesla a introdus cel mai ieftin Model Y şi opţiunea de şapte locuri pentru el

Cea mai simplă și accesibilă versiune a lui Tesla Model Y a devenit disponibilă pe piața din SUA. Despre aceasta s-a anunţat încă acum doi ani în momentul debutului maşinii şi iată că într-un final s-a scos la ofertă, chiar mai devreme decât s-a anunţat iniţial (primăvara lui 2021).

Aflaţi că modelul de bază este numit Model Y Standard Range. Are un singur motor electric montat pe puntea din spate şi tracţiune spate respectiv. Câtă putere şi cuplu generează unitatea nu s-a anunţat, în stilul Tesla.

Ce capacitate a bateriei are la fel nu se cunoaşte pentru un moment, însă potrivit datelor oficiale, cu un singur plin de energie se pot parcurge practic 400 de km. De asemenea, maşina poate face sprintul 0-97 km/h în 5.3 secunde şi rula cu maxim 217 km/h, ceea ce este mai mult decât necesar pentru deplasări urbane, cel puţin.

Preţul de start al lui Model Y Standard Range este de 41.990 de dolari, însă asta fără subvenţii, care îi pot duce preţul final aproape de 38.000! Asta înseamnă că este cu 4.000 de dolari mai scump decât se cere pentru un Model 3 de bază sau cu 8.000 de dolari mai ieftin decât Model Y Long Range AWD.

În preţul modelului de bază mai intră o vopsea albă pentru caroserie, jante la 19 inci, un interior în specificaţie premium şi un sistem audio de top, printre alte dotări. Caracteristicile sistemului de pilotare semi automată se oferă în schimbul altor 10.000 de dolari, suma opţiunii fiind identică şi pentru versiunile mai scumpe ale maşinii.

În același timp, cu lansarea lui Model Y Standard Range a devenit disponibilă opţiunea unul al treilea rând de scaune, dotare ajunsă deja criticată pe larg în spaţiul online. Spre deosebire de opţiunea din Model S (scaune montate contra direcţiei de mişcare), scaunele din Model Y sunt poziţionate cu orientare normală, înainte, însă pe ele dacă pot sta, nu pentru mult timp, nişte copii. Spaţiul pentru picioare este de râs, iar cel pentru cap spune clar că adolescenţii nu au ce căuta acolo.

Al treilea rând de scaune, la necesitate, poate fi comandat în schimbul altor 3.000 de dolari, suma fiind identică pentru toate versiunile Model Y. Suma include caracteristica Easy Entry de acces uşor, porturi USB-C pentru pasagerii de acolo, o banchetă de pe al doilea rând care este ajustabilă longitudinal, iar unghiul spătarelor poate fi de asemenea reglat. În plus, în portbagaj se vor găsi comenzi pentru rabatarea electronică a scaunelor de pe al doilea şi al treilea rând.

https://youtu.be/uStt4hAuCaY

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/