(video) Tesla a ajuns să aibă atât de mulţi bani încât poate cumpăra orice producător auto din lume! Cu o condiţie

Elon Musk, cel mai mare acționar și director executiv al Tesla Inc., nu se opune ideii cumpărării unui producător de autovehicule tradiționale, din rândul celor care mai fac în prezent în masă maşini cu motoare cu combustie internă.

Ironia este că starea financiară a companiei americane a ajuns atât de bună într-o perioadă scurtă de timp, încât nu se poate limita doar la achiziționarea unei mărci bine cunoscute. Tesla are suficiente fonduri pentru a cumpăra, de exemplu, BMW, Volkswagen și Ford (ori Daimler AG), aparte sau toate împreună!

Totuși, potrivit lui Musk, o astfel de înțelegere ar fi posibilă doar cu o condiție importantă.

Omul de afaceri și-a împărtășit gândurile interesante într-un interviu acordat antreprenorului miliardar, şeful editurii Axel Springer Mathias Döpfner. Acesta din urmă i-a acordat un premiu şi cu această ocazie a luat de la Musk un interviu în care s-a vorbit despre ipoteza achiziției unui producător auto celebru.

“Ei bine, nu cred că vom urmări o absorbție ostilă. Cred că, dacă ar exista o conversație amicală, dacă cineva ar spune, “Hei, credem că ar fi frumos să facem echipă cu Tesla”, am putea vorbi cu siguranță despre asta. Dar nu vrem ca acest lucru să se transforme într-o situație de preluare ostilă”.

În linii generale vorbind, Tesla are posibilitatea de a cumpăra absolut orice producător auto, dar întrebarea aici este doar în dorința acestuia din urmă. Și este posibil că există şi se vor putea găsi doritori. Desigur, puțin probabil să fie BMW sau Volkswagen, care investesc în mod activ în propriile mașini electrice (deşi maşinile lor nu vor putea încă mult timp concura cu cele ale Tesla), dar pentru GM sau Ford, de exemplu, o astfel de cooperare, cu o preluare completă sau parțială, ar fi o cale de ieșire din criză.

Din păcate, situația acestor companii în ultimii 5-10 ani a fost foarte zdruncinată: Ford a redus semnificativ gama sa de modele de pe piața americană pentru a-şi redirecționa banii spre mașini electrice. Vânzările Ford în China și Europa sunt în scădere.

Iar GM a părăsit Rusia și India, în 2015 a retras marca Chevrolet de pe piața europeană și nu cu mult timp în urmă a vândut Opel francezilor de la PSA Group. Toate, din nou, de dragul de a reduce pierderile.

Și în timp ce Ford şi General Motors au planuri ambițioase de a aduce zeci de modele electrice pe piață în următorii câțiva ani, acest lucru nu va fi deloc ușor. Dar competențele și tehnologiile Tesla le-ar fi foarte utile.

La momentul publicării acestui articol, valoarea pe piaţă a Tesla Inc. constituie practic 540 de miliarde de dolari, asta în timp ce acum un an era de doar circa 25 de miliarde! Compania este acum cel mai valoros producător auto din lume, depășind rivalii care produc mult mai multe vehicule timp de un an. Totodată, Elon Musk a devenit recent al doilea cel mai bogat om din lume după şeful Amazon Jeff Bezos, averea depăşindu-i 130 de miliarde de dolari.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-elon-musk-a-anuntat-pregatirea-unei-masini-electrice-de-25000-de-dolari/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/