(video) Renault 5 E-Tech a fost deja rezervat de zeci de mii de oameni, dar producția încă n-a început

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Nici nu s-au răcit bine știrile cu lansarea noului Renault 5 Electric lansat la Salonul Auto de la Geneva și comenzile au început să umple poșta electronică a constructorului francez.

Renault 5 E-Tech

Renault 5 a fost una dintre mașinile care au ajutat marca franceză să iasă din problemele financiare de la mijlocul anilor 80. Micul automobil a fost bucuria a milioane de familii de-a lungul celor două generații în care a fost produs. După ce a fost înlocuit cu gama Clio, mulți încă își mai aminteau cu plăcere de acest hatchback de clasă mică.

Odată cu revoluția electrificării, Renault s-a gândit să renască celebrul model, de data asta ca un electromobil. După mai multe speculații și discuții, anul acesta Renault 5 E-Tech a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva. Noi deja avusesem un prim contact cu noul și simpaticul model cu ceva timp înainte și am fost tare impresionați de dânsul.

Noul Renault 5 electric este produs pe o platformă tehnică nou-nouță, anume dezvoltată pentru dânsul. Dar dincolo de argumentele tehnice legate de performanțe și autonomie, mașina se bucură și de un preț foarte bun. Anume, pornește de undeva de la suma de 25,000 de euro. Este cu câteva mii mai ieftin decât orice alt vehicul similar de pe piață.

Renault 5 are deja fanii săi

În ceea ce privește designul, noul Renault 5 impresionează cu adevărat. Farurile cu LED-uri, interiorul cu inspirații retro și caroseria cu cinci uși frumos ascunsă de parcă ar avea trei, sunt argumente în favoarea sa. Ca urmare, nici nu ar trebui să ne mirăm că cererea pentru acest model a fost mare încă dinainte de a fi pornită vânzarea mașinii.

Renault 5 E-Tech interior

Fabrice Cambolive, CEO-ul Renault, a declarat că deja există peste 50,000 de cereri pentru Renault 5. Cu toate acestea, startul vânzărilor este programat abia pentru luna mai a acestui an, în funcție de piață. Constructorul francez va asambla mașina în uzinele sale din nordul Franței. Primele livrări sunt preconizate pentru luna Septembrie sau chiar Octombrie.

Directorul consiliului de administrație al Renault mai afirma că aproape jumătate din vânzările modelului vor fi dedicate flotelor. Astfel, domnul Cambolive estimează că aproximativ 60 de procente dintre automobile vor fi pentru clienții persoane fizice. Restul vor fi pentru flote, firme de închirieri auto sau companii de distribuție.

De altfel, în istoria modelului Renault 5, care a redefinit hatchbackul de clasă mică, vehiculele de flotă folosite pentru distribuție au avut un rol important. La fel de important a fost și Renault 5 Turbo care a contribuit la succesul sportiv al micului hatchback franțuzesc. Constructorul consideră că noul 5 va atrage și alți clienți pe lângă cei care până acum au cumpărat modelul Zoe. La moment nu avem informații despre când va ajunge și în Moldova. Cel mai probabil însă, îl vom vedea în saloanele de la noi abia la toamnă.

Cmentariile sunt închise