(video) Trei situaţii de risc de accident cu pietoni. De ce unii şoferi sunt neatenţi şi nu cedează trecerea?

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update)


Iată trei situaţii de risc de accident cu pietoni, surprinse de curând pe diverse străzi din capitală. În cea de-a treia se poate observa o mamă cu doi copii care au fost la un pas de a fi călcaţi. Cât timp va mai exista fenomenul? De ce unii şoferi sunt neatenţi şi nu cedează trecerea regulamentară pietonilor?

VIDEO: facebook.com/vitalie.vitalic, Anonim, Pro TV

O astfel de întrebare am adresat-o inteligenței artificiale pentru a vedea ce părere are şi iată ce răspuns a generat:

Există mai multe motive pentru care unii șoferi pot fi neatenți și nu acordă prioritate trecerii pietonilor. Unele dintre aceste motive ar putea include:

  • Neînțelegerea legii – Uneori șoferii nu sunt conștienți de faptul că trebuie să cedeze trecerea pietonilor. Aceasta poate fi din cauza lipsei de informații sau a educației corespunzătoare în privința regulilor de circulație.
  • Comoditate – În unele cazuri, șoferii pot fi prea grăbiți sau prea obosiți pentru a ceda trecerea pietonilor. Ei pot considera că este mai comod să continue să meargă decât să oprească și să acorde prioritate pietonilor.
  • Ignoranță sau nepăsare – Uneori, șoferii pot fi pur și simplu nepăsători sau ignoranți față de siguranța pietonilor și nu își dau seama cât de periculos este să nu acorde prioritate trecerii acestora.
  • Viteza – În cazurile în care șoferii conduc cu viteză mare, aceștia pot fi prea ocupați să se concentreze asupra drumului și să nu observe pietonii care doresc să traverseze strada.
  • Un alt motiv pentru care unii șoferi pot fi neatenți și nu cedează trecerea pietonilor este distracția. În timp ce conduc, șoferii pot fi distrași de lucruri cum ar fi telefonul, muzica sau discuțiile cu pasagerii, ceea ce îi poate face să nu observe pietonii și să nu le acorde prioritate. Este important ca șoferii să fie concentrați asupra drumului și să elimine orice distragere a atenției pentru a evita accidentele rutiere!

În linii generale, este important ca șoferii să respecte întotdeauna regulile de circulație și să acorde prioritate trecerii pietonilor. Acest lucru poate ajuta la prevenirea accidentelor și la menținerea siguranței rutiere pentru toată lumea!

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/