(video) Americanii sunt norocoşi! Încă o cursă de Formula 1 va avea loc în SUA din 2023

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Las Vegas Grand Prix este noua cursă de Formula 1 care va fi inclusă în calendarul din 2023! Va avea loc într-o sâmbătă din noiembrie anul viitor (cu antrenament joi şi calificare vineri) și va fi una dintre cele trei curse desfășurate pe teritoriul Statelor Unite, alăturându-se celor din Miami (Florida) care-şi face debutul în acest sezon și Austin (Texas).

Las Vegas a mai găzduit în trecut curse, în 1981 și 1982 (circuitul de atunci fiind construit în întregime în parcarea celebrului cazinou Caesars Palace), dar în 2023 va fi prima dată când monoposturile vor concura pe emblematicul Las Vegas Strip, un circuit stradal amenajat prin preajma hotelurilor și cazinourilor celebre.

Mai mult, cursa va fi una nocturnă!

Vestea a fost anunțată în cadrul unui eveniment sclipitor în Las Vegas, miercuri seara, cu participarea preşedintelui şi CEO-ului Liberty Media Greg Maffei, alături de preşedintele şi CEO-ul F1 Stefano Domenicali.

Reacţia piloţilor în urma anunţului:

Pista cu 14 curbe, aleasă dintr-un total de 31 de variante, se va întinde pe o distanţă de 6.12 km. Viteza maximă pe cea mai dreaptă şi lungă porţiune va putea urca până la 350 km/h!

Circuitul va avea trei linii drepte, o secvență de viraje de mare viteză și o singură secțiune de șicană. Marele Premiu se va desfăşura pe parcursul a 50 de tururi.

Cu viteze medii comparabile cu cele atinse pe Italia Autodromo Nazionale Monza, echipele vor opta pentru un low-downforce setup în Las Vegas pentru a asigura maximizarea performanței mașinilor.

Cmentariile sunt închise