(video) Premieră mondială: Noul BMW i7 M70 xDrive – cel mai puternic şi rapid Seria 7

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW a prezentat la salonul Auto Shanghai 2023 noul vârf de gamă printre sedanuri. Detaliază noul i7 M70 xDrive, anunţat la momentul debutului noii generaţii Seria 7, acum un an. Este realizat de către BMW M şi deocamdată va fi nu doar cel mai puternic BMW integral electric, ci şi cel mai rapid!

Caracteristici cheie:

  • Sedanul este echipat cu noul și cel mai puternic motor electric al companiei, cu un design în șase faze şi cu un invertor dublu. Este montat pe puntea din spate, generând 489 CP și 650 Nm! Un altul frontal este similar cu cel de pe i7 xDrive60, dezvoltând 258 CP și 365 Nm.
    • Puterea totală a celor două motoare este de 660 CP (electronica variază flexibil puterea fiecăruia, deoarece aritmetic suma este de 747 CP) și 1.015 Nm.
    • În modul M Sport Boost, care este activat de singura padelă stângă din spatele volanului, cuplul total poate ajunge la 1.100 Nm timp de 10 secunde. Având o greutate de 2.695 kg, poate face 0-100 km/h în 3.7 secunde (cu M Launch Control).
    • În modul standard, puterea nu depășește 578 CP.
    • Viteza maximă e limitată la 250 de km/h.
  • Dispune de aceeași baterie de 101.7 kWh ca și versiunea i7 xDrive60. Autonomia poate varia între 488 şi 560 km, conform ciclului WLTP, în diferite moduri de conducere. De exemplu, în noul mod MAX RANGE, care poate creşte autonomia cu până la 25%, viteza este limitată forțat la aproximativ 90 km/h, printre alte funcţii care se limitează sau deconectează (modul va fi introdus de acum pe toate versiunile electrice).
    • Este capabil să se încarce AC cu până la 22 kW în mod standard sau rapid cu până la 195 kW. Aceasta înseamnă că autonomia poate fi extinsă cu până la 170 de kilometri în doar zece minute.
    • Consumul mixt declarat este de 20.8 – 23.8 kWh.
  • Cel mai puternic Seria 7 are o suspensie pneumatică într-o configurație sport și stabilizatori activi anti ruliu, cu amortizoare controlate electronic și autonivelare automată. Sistemele hidraulice specifice M sunt, de asemenea, utilizate pentru a optimiza răspunsul amortizorului. Iar pentru a crește rigiditatea caroseriei, sub capotă este instalat un amplificator suplimentar, care conectează scutul motorului și barele de suspensie.
  • Pachetul M standard include bare de protecție cu forme mai agresive și jante specifice de 21 inchi, în timp ce un kit suplimentar M Performance aduce un spoiler pe hayon și alte aplicaţii negre pe caroserie.
    • Prezența impunătoare câștigă un impact vizual suplimentar cu iluminarea de contur pentru grila de radiator. La mașinile specificate cu pachetul opțional M Performance, se combină pentru prima dată cu o bordură a grilei de culoare neagră lucioasă.
    • Inclusiv pentru acest model de performanţă este disponibilă o vopsea în două tonuri pentru caroserie. Sunt valabile opt variante în două tonuri și peste 100 de culori din paleta BMW Individual.
    • Opțional pentru i7 M70 xDrive este oferit un ornament interior Carbon Fibre M cu fire de argint, împreună cu suprafețele de culoare Piano Black.
    • Specialiștii BMW Individual Manufaktur dezvoltă și produc creații unice exclusive cu detalii de design și echipare pentru exterior și interior care reflectă exact dorințele clientului. Acestea includ opțiuni de tapițerie la comandă, de exemplu într-o variantă bicoloră, broderii pe tetiere, plăci de prag personalizate și elemente de ornamente interioare.
  • Frânele M Sport cu etrieri de culoare albastră, cu sigla M, vin standard cu discuri mari pentru o putere de oprire crescută. Etrieri negri sunt disponibili cu pachetul opțional M Performance. Şi este prima dată când anvelope sport sunt oferite ca opțiune pentru un model BMW Seria 7 alimentat pur electric. Jantele standard din aliaj ușor M de 21 inchi au un design exclusiv, optimizat aerodinamic, cu finisaj solid Jet Black și inserții metalice lucioase.
  • BMW IconicSounds Electric standard oferă un acompaniament acustic potrivit prin trecerea la o notă deosebit de emoționantă, specifică M Performance-ului. Caracterul coloanei sonore variază în funcție de setarea vehiculului, cu o distincție acustică clar perceptibilă între My Mode Personal și Sport.
  • Din martie 2023, în unele țări este posibilă deschiderea și închiderea ușilor automate opționale ale noului BMW Seria 7, individual de la exteriorul mașinii și de la o distanță de până la șase metri, folosind aplicația My BMW.
    • NOU: Ușa șoferului se deschide automat atunci când smartphone-ul pe care este instalat BMW Digital Key Plus se află la o anumită distanță de mașină. După ce a urcat în mașină, șoferul poate închide din nou ușa apăsând pedala de frână. În plus, BMW Digital Key Plus se conectează cu funcțiile integrate de protecție împotriva coliziunii pentru ușile automate pentru a opri mișcarea ușii dacă este detectat un obstacol. BMW Digital Key Plus va fi disponibil din vara lui 2023 pentru toate noile Seria 7 dotate cu uși automate.
  • BMW i7 M70 xDrive este unul dintre primele modele ale mărcii care prezintă versiunea actualizată a sistemului de control/operare BMW iDrive cu QuickSelect și BMW Operating System 8.5! Pentru acest model există şi conţinut specific M pe ecrane.

Modelul va fi disponibil pe piaţă din a doua jumătate a anului curent. Preţul îi va fi în jurul a 150.000 de euro.

Specificații tehnice:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/