(foto) Subaru a făcut 20 de milioane de mașini cu AWD! Iată în câți ani a atins borna

Subaru Corporation este încântată să anunțe că producția cumulată a vehiculelor sale cu tracțiune integrală (AWD) a depășit 20 de milioane de unități (mașini cu sisteme în afară de Symmetrical AWD). S-a întâmplat spre sfârșitul lunii iunie.

Obiectivul a fost atins în al 49-lea an de când compania a introdus în septembrie 1972 modelul Subaru Leone 4WD Estate Van, primul autoturism cu AWD produs în serie din Japonia.

În 1975 acesta a început să fie livrat pe cea mai mare piață din lume – în Statele Unite. Leone 4WD avea tracțiune față permanentă și o punte spate care se putea conecta manual în sistem. Ulterior compania a folosit un sistem de tracțiune integrală permanentă.

Modelele AWD reprezintă în prezent 98% din vânzările globale ale Subaru, iar toate acestea sunt dotate cu sistemul S-AWD și motoare boxer. Această combinație de agregate oferă un centru de greutate redus și o distribuție a greutății pe osii aproape ideală, fapt care sporește manevrabilitatea.

Cea mai distinctivă caracteristică a S-AWD este o transmisie simetrică, asociată cu un motor boxer montat longitudinal, poziționat în conformitate cu aceasta. Combinația dintre centrul de greutate redus oferit de motorul boxer și echilibrul superior al greutății transmisiei simetrice maximizează stabilitatea și tracțiunea intrinsecă tracțiunii integrale, oferind performanțe de conducere superbe într-o varietate de condiții meteorologice și de drum.

În plus față de aceste avantaje hardware, Subaru și-a perfecționat continuu capacitatea AWD sub filosofia “fabricării de mașini orientate spre om”, pentru a oferi șoferului și pasagerilor un sentiment mai mare de unitate, care oferă respectiv “plăcere și pace sufletească” sporită.

Fiind una dintre tehnologiile de bază care stau la baza angajamentului Subaru față de siguranță și plăcerea condusului, tehnologia AWD a fost modernizată continuu de aproape jumătate de secol, iar performanța sa continuă să evolueze și în vehiculele electrificate.

În modelele echipate cu motorizări e-BOXER, vândute în Japonia și în alte regiuni din întreaga lume, un motor extrem de receptiv permite un control mai precis al tracțiunii integrale, care oferă un sentiment mai mare de securitate pe o suprafață alunecoasă a drumului, cum ar fi zăpada sau gheața, precum și o capacitate mai bună de conducere pe drumuri accidentate.

Pentru viitoarele modele electrificate, inclusiv SUV-ul global electric SOLTERRA, care urmează să fie lansat în 2022, dar și pentru noile vehicule hibride puternice, programate pentru lansare la mijlocul deceniului curent, capacitatea AWD va fi sporită în continuare cu tehnologia de electrificare.

Cmentariile sunt închise