(video) Genesis vrea să-și încerce norocul în segmentul SUV-urilor de lux și a mașinilor sport

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Genesis a dezvăluit astăzi două noi vehicule conceptuale și a lansat oficial un program de înaltă performanță la Genesis House din New York, marcând o piatră de hotar critică în evoluția mărcii.

Fiind primul concept SUV electric full-size al mărcii, Genesis Neolun Concept întruchipează ospitalitatea supremă la volan cu o serie de caracteristici tehnologice de ultimă generație.

De cealaltă parte, Genesis Magma reprezintă dorința companiei de a se extinde în zona de înaltă performanță, bazată pe capacități tehnice și identitate estetică. Conceptul GV60 Magma îl aplică pentru prima dată.

Genesis Neolun Concept

  • S-ar putea transforma în Genesis GV90.
  • Numele „Neolun” este derivat din grecescul „neo” sau nou și din latinescul „luna”, care înseamnă lună. Conceptul Neolun a fost inspirat de borcanele emblematice din porțelan în formă de lună din Coreea.
  • Exteriorul conceptului Neolun a fost realizat în jurul principiului „designului reductiv”. Cu alte cuvinte este caracterizat prin linii curate și rafinate care elimină în mod deliberat orice detalii inutile.
  • Cea mai proeminentă caracteristică exterioară sunt portierele distinctive, toate care se deschid din centru, fără să existe montanți centrali care să conecteze caroseria vehiculului și plafonul. Genesis spune că dezvoltarea ușilor fără nevoia unui montant central a atins un nivel în care aplicarea soluției pe autovehicule de serie este acum fezabilă!
  • Treptele laterale electrice sunt declanșate automat când ușile se deschid, facilitând îmbarcarea și debarcarea pasagerilor. Când ușile se închid, treptele laterale se integrează înapoi în vehicul pentru a menține un design exterior perfect.
  • Lămpile integrate în caroserie se îmbină perfect cu designul. În conformitate cu designul reductiv, stopul central este încorporat într-un pattern perforat complex detaliat. Niște railings-uri de tip pop-up accentuează identitatea de SUV.
  • Conceptul se remarcă printr-o schemă captivantă de culori – Midnight Black și Majestic Blue. Iar capota are integrate nișe pentru depozitarea unor lucruri mici.

În ceea ce privește interiorul, cabina reprezintă o reinterpretare modernă a culturii distincte a ospitalității din Coreea

  • Inspirat de „ondolul” tradițional din Coreea, sistemul de încălzire prin radiație de căldură permite o încălzire eficientă în întregul vehicul. Folii de încălzire sunt aplicate pe tabloul de bord, ornamentele ușilor, podea, spătarele scaunelor și părțile laterale ale consolei. Ondol este o metodă de încălzire coreeană care utilizează transferul direct de căldură sub podea, adesea găsită în casele tradiționale și moderne din întreaga țară.
  • Scaunele frontale se pot întoarce la 180 de grade. Pasagerii de pe locurile din spate au acces la monitoare dedicate și flexibile, prinse de tavan. Cașmirul în nuanța Royal Indigo se îmbină perfect cu pielea Purple Silk de inspirație vintage, care a fost vopsită în mod natural cu pigmenți organici. Completarea finisajului de lux este podeaua din lemn real de culoare închisă.
  • Sistemul audio are o „arhitectură de sunet” avansată care plasează în mod optim tweetere, difuzoare medii, woofere și subwoofere pentru o experiență audio captivantă. Fiecare difuzor este poziționat strategic pentru a crea o senzație asemănătoare unei săli de concert.
  • Monitorul central măsoară 24.6 inchi. Afișajul ajustabil se poate mișca pe verticală, integrându-se perfect în tabloul de bord în timpul conducerii.
  • Dacă mai observați bine, conceptul utiliează un Rotating Column Type Shift-by-Wire. Prin îmbinarea SBW de tip coloană rotativă cu volanul, levierul cutiei de viteze rămâne la ora 12 în timpul parcării și trece în poziția orei 14 la aprinderea motorului. Acest UX centrat pe șofer acordă prioritate siguranței și oferă o estetică superioară.

Genesis Magma

  • Genesis își propune în cele din urmă să dezvolte un model Magma de înaltă performanță pentru fiecare vehicul de producție din gama existentă, maximizând atât estetica, cât și performanța. Dezvăluit pentru prima dată astăzi, conceptul GV60 Magma se va număra printre modelele programului Genesis Magma îndreptate spre producție.
  • Conceptul GV60 Magma are parte de un upgrade în termeni de baterie și electromotoare, însă fără a se intra acum în detalii.
  • Designul exterior al fost revizuit pentru a permite modificări la capitolele șasiu, aerodinamică și termodinamică. Pentru a spori stabilitatea în timpul condusului sportiv, mașina a devenit mai lată și mai apropiată de pământ, oferindu-i o poziție mai dinamică și permițând un centru de greutate mai redus.
  • În față, o priză de aer principală mai largă și inferioară în bara de protecție răcește eficient bateriile, motorul și frânele, în timp ce perdelele de aer sporesc eficiența aerodinamică a mașinii. Trei găuri ștanțate deasupra admisiei principale de aer oferă o răcire suplimentară. Elementele canard adăugate ajută la generarea forței de apăsare pe puntea frontală.
  • Aripele lărgite și bosajele cu prize de aer înguste ajută la reducerea energiei cinetice și la îmbunătățirea răcirii frânelor. Jantele de 21 inchi, finisate în culoarea titanului, au discuri aerodinamice integrate, care ajută suplimentar la răcirea frânelor. Pe acoperiș, niște aripi au fost plasate strategic pentru a controla fluxul aerodinamic și a-l canaliza către aripa posterioară, generând forță de apăsare în spate și asigurând fluiditatea aerodinamică.
  • Designul exterior distinctiv se extinde în interiorul luxos și sportiv. Dispune inclusiv de scaune sport profilate cu spătare în culoarea caroseriei. Sunt tapițate cu piele Nappa și piele întoarsă. Matlasarea este realizată cu niște cusături sub formă de diamante duble în culoarea emblematică portocalie Magma și titanium grey.

Alături de GV60 Magma Concept, astăzi, la Genesis House New York, au fost afișate alte trei vehicule din programul Magma: GV80 Coupe Concept, G80 Magma Special și X Gran Berlinetta Concept.

  • Dezvăluit pentru prima dată în aprilie 2023, conceptul GV80 Coupe este primul SUV coupe al mărcii și primul vehicul Genesis care a fost prezentat în culoarea Magma. Ulterior GV80 Coupe a devenit model de serie.
  • Un număr selectat de companii partenere cu experiență în vehicule de înaltă performanță s-au reunit pentru a dezvolta G80 Magma Special, o versiune specială a lui G80 cu performanțe de condus mai bune. Modelul va fi disponibil exclusiv clienților din Orientul Mijlociu.
  • Dezvăluit în decembrie 2023 la Barcelona, conceptul X Gran Berlinetta este expresia supremă a potențialului de înaltă performanță și de design al mărcii.

Legenda de curse Jacky Ickx, care a fost numit Genesis Brand Partner în februarie, a declarat că așteaptă cu nerăbdare să-și împărtășească experiența în programul Magma. Acesta a mai spus că a admirat întotdeauna Genesis pentru eleganța sa cultivată și estetica designului.

Toate mașinile vor fi expuse la Salonul Auto Internațional de la New York 2024 care se începe miercuri.

Cmentariile sunt închise