(video) Auto China 2024: Premieră – Noua generație HAVAL H9 și H6 facelift

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

AutoBlog.MD vizitează în aceste zile Salonul Auto de la Beijing. Reportaje video de la expoziția Auto China 2024 se vor vedea doar pe AutoBlog.MD mulțumită partenerilor: Castel MimiApa Bucovina MoldovaJetour MoldovaGEELY MoldovaPorsche Center MoldovaIM Motors MoldovaHAVAL MoldovaChery MoldovaBAIC MoldovaChangan MoldovaBT Leasing MD și Xiaomi Moldova.


HAVAL, marca producătoare de SUV-uri de sub aripa Great Wall Motor, introduce noua generație a modelului H9. Vârful de gamă se prezintă după 10 ani de existență a primei generații, mașină care s-a asemănat ca formă cu Toyota Land Cruiser Prado. Acum însă există o altă sursă de inspirație evidentă, preluată și de alți producători din China.

Standul Great Wall Motor de la Auto China 2024 este unul dintre cele mai mari din cadrul salonului, cu o suprafață de 4000 m2. Pentru prima dată, toate mărcile de sub aripa GWM se află în același loc. Însă principalele vedete sunt noua generație HAVAL H9 și modelul H6 actualizat.

Despre H9

  • Noul H9 a fost făcut, stilistic vorbind, pe baza lui HAVAL Raptor, însă are o alură mai premium. Gândiți-vă la acesta ca la un Raptor cu ampatament lung. Măsoară 5070 x 1976 x 1930 x 2850 mm, în lungime, lățime, înălțime și ampatament. Actualul H9 facelift, vândut și în Republica Moldova, are 5090 (cu roata de rezervă) x 1926 x 1900 x 2800 mm.
    • Garda la sol a crescut de la 206 la 224 mm.
    • Unghiurile de atac/degajare au crescut de la 28/23 la 31/25 de grade respectiv.
  • În rest, designul seamănă foarte mult cu cel al SUV-ului Raptor, cu profilul său pătrățos, grila verticală (pe H9 are patru lame duble), farurile cu lumini de zi circulare și stopurile pătrate verticale. Roata de rezervă este de mărimi normale și este prinsă de hayonul cu deschidere orizontală.
  • Dimensiunile jantelor sunt, de asemenea, de până la 19 inchi. În continuare se poate opta pentru trepte laterale retractabile electric și pentru al treilea rând de scaune.
  • Și la interior este practic identic cu Raptor. În spatele volanului e un monitor de 12.3 inchi, iar central e unul de 14.6 inchi. În ciuda tapițeriei cu piele artificială, se observă și un design robust, redat de aceleași șuruburi expuse la vedere. Scaunele frontale pot avea încălzire, ventilare și masaj.
    • Volumul pentru bagaje variază între 791-1814 litri.
  • În același timp, Raptor și H9 nu au nimic în comun din punct de vedere structural. Dacă Raptor este un crossover cu o caroserie portantă, suspensie independentă, dispunere transversală a motorului și sistem de propulsie hibrid, atunci noul H9 păstrează formatul predecesorului său: șasiu-cadru, motor montat longitudinal, o osie posterioară solidă și niciun fel de hybrid.
  • Sunt oferite două motoare:
    • Benzinar turbo de 2.0 litri cu patru cilindri (224 CP/385 Nm) + cutie automată cu opt trepte.
    • Un nou turbodiesel de 2.4 litri (184 CP/480 Nm) + cutie automată cu nouă trepte.
    • Bineînțeles are un sistem de tracțiune integrală BorgWarner, demultiplicator și trei diferențiale blocabile.

Despre H6

  • HAVAL H6 facelift are un exterior revizuit sub limbajul de design Star River. S-a modificat grila de radiator, devenind mai proeminentă. Noi sunt lumini de zi verticale și complet noi sunt stopurile, fără a mai fi conectate cu o bandă luminoasă. S-a prezentat cu jante negre de 19 inchi și practic fără niciun detaliu decorativ cromat.
  • În habitaclu, planșa de bord a fost modificată în unele aspecte, alături de consola centrală și tunelul central. Nou este volanul. Levierul cutiei de viteze a fost urcat în spatele său sub forma unei manete. După volan stă un monitor de 10.25 inchi, însă cel central este mai mare – 14.6 inchi. Folosește cel mai nou sistem de operare GWM Coffee OS 2.0.
  • Motoarele de sub capotă nu s-au schimbat. Sunt două benzinare turbo de 1.5 (177 CP/285 Nm) și 2.0 litri (231 CP (+20) și 385 Nm). Primul este cuplat la un DCT cu șapte trepte, iar la doilea la o cutie cu nouă trepte. Ambele motoare pot fi combinate cu tracțiune față sau integrală.

Mașinile se descarcă deja la dealerii din China. Vânzările vor începe în luna mai.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise