(video) De ce frânele maşinilor scumpe scârțâie în anumite momente? Porsche explică fenomenul în detalii

Unii proprietari de maşini scumpe, cu un caracter sportiv, își permit cumva să se îndoiască că mașina lor este un produs impecabil al ingineriei germane, de exemplu. Mai mult, uneori încep chiar să bănuiască că ceva funcționează într-un mod inadecvat – de exemplu, frânele, care pot scârțâi. 

Pentru a explica apariţia acestui fenomen odată şi pentru totdeauna, Porsche a decis să-şi asume producţia unui videoclip educațional care explică cum funcționează frânele și de ce uneori aceste mecanisme scârțâie.

Imaginile ataşate mai jos detaliază efectul, care este în esență o mică vibrație cauzată de fricțiunea dintre discul de frână și plăcuța de frână. Variațiile de temperatură, viteză, umiditate și coroziune pot provoca unele sunete neintenționate care nu reprezintă o problemă și cu siguranță nu indică o defecțiune.

Scârțâitul spune doar că frânele își fac treaba, astfel încât proprietarii de maşini sport scumpe, inclusiv marca Porsche, se pot relaxa și se pot bucura de o mașină impecabilă în cele mai diverse condiţii.

https://www.youtube.com/watch?v=fUNHb9O52WQ

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/