(video) Premieră în China: Noul HAVAL Raptor – SUV plug-in hybrid cu design exterior cunoscut

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania Land Rover s-a certat în trecut cu un număr de producători auto chinezi pentru că aceştia şi-au făcut maşini cu un design pe larg inspirat din cele britanice, ale sale. În unele cazuri a obținut câştig de cauză şi a reuşit să blocheze comercializarea unor astfel de produse în afara Chinei, însă în altele instanțele chineze au fost de partea producătorilor locali.

Şi iată că la orizont ar putea izbucni un nou conflict din cauza proaspătului HAVAL Raptor. Fără să vă spunem, puteţi vedea singuri cu ce model cunoscut se aseamănă în mai multe aspecte. Dar până se va întâmpla să auzim despre vreo chemare în judecată, iată câteva detalii despre noutate.

Ataşăm câteva prim contacte în chineză pentru impresii vizuale:

Caracteristici cheie:

  • Familiarul crossover Dargo (alias DaGou în China) este în producție de trei ani, iar compania încă nu își va lua rămas bun de la el. Totuși, în gamă până acum au existat doar versiuni pur pe benzină, iar HAVAL a promis încă de la început și o versiune hibridă pentru el. Dezvoltarea acesteia a fost amânată, iar acum este clar de ce: cei de la GWM s-au răzgândit şi au făcut o maşină diferită pe acelaşi şasiu.
  • Noul HAVAL Raptor se prezintă doar în format plug-in hybrid şi o alternativă nu va exista. În același timp, noul model are o caroserie diferită și proporții diferite, dar vizează aceiași cumpărători care au nevoie de un crossover brutal cu capacități off-road peste medie.
  • Designul și aspectul lui Raptor și DaGou sunt cât se poate de asemănătoare, echipamentul fiind de asemenea practic similar. S-au păstrat instrumente virtuale cu un afișaj superior suplimentar, volanul, accesorii decorative mici și chiar suporturile pentru sticle cu nişte curele-cleme elastice. Însă Raptor are un monitor vizibil mai mare pentru sistemul său multimedia.
  • Platforma celor două modele este aceeași până la forma brațelor de suspensie (McPherson pe față, multi-link pe spate) şi chiar ampatamentul este același (2.738 mm). Raptor este însă cu 60 mm mai lung decât Dargo (4.680 mm sau 4.800 mm cu roata de rezervă), cu 26 mm mai lat (.1916 mm) și cu 42 mm mai înalt (1.822 mm). Jantele pot fi de 18 sau 19 inchi.
  • Încă o deosebire notabilă: dacă Dargo are un hayon care se ridică vertical, atunci Raptor are unul cu deschidere orizontală.
  • Indicatorii declarați ai geometriei pentru off-road sunt în general aceiași: unghiul de atac constituie 24 de grade, cel de degajare – 30 de grade, iar garda la sol îi este de 200 mm (170 mm dacă este complet încărcat cu pasageri şi bagaje). Poate parcurge vaduri de apă cu o adâncime de până la 560 mm.
  • Cele două motorizări folosesc o unitate de propulsie numită Hi4, deja folosită pe alte modele de sub aripa Great Wall Motors.
    • Include un motor turbo pe benzină de 1.5 litri (167 CP/243 Nm), care poate funcționa atât în ​​calitate de generator de energie electrică, cât și pune în mişcare roţile frontale prin intermediul unui ambreiaj şi o transmisie cu două trepte.
    • Pe puntea din spate este montat un electromotor separat (204 CP) şi un diferenţial blocabil.
    • În varianta de bază, al doilea motor electric frontal produce 95 CP, iar bateria din litiu-fier-fosfat are o capacitate de 19.1 kWh. În modul electric, crossoverul cu o greutate proprie de 2.055 kg poate parcurge 102 km conform ciclului NEDC. Puterea maximă a acestui sistem hibrid se ridică la 378 CP și 750 Nm.
    • A doua variantă are un motor electric frontal cu 109 CP şi o baterie de 27.5 kWh. Aceasta asigură o autonomie electrică de până la 145 km, în timp ce autonomia totală combinată cu cea asigurată de un rezervor de benzină se ridică la 990 km. Puterea maximă a acestui sistem de propulsie este de 384 CP şi 750 Nm.
    • Ambele versiuni (au AWD) pot realiza 0-100 km/h în 6.6 secunde şi rula cu maximum 190 km/h.

Noul HAVAL Raptor va ajunge pe piața chineză în toamnă. Se promite că va costa mai puțin de 200.000 de yuani, echivalentul a 25.160 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise