(video) Premieră: Noul Haval DaGou – maşina desenată de omul care a făcut formele modelelor Range Rover

În China s-a reluat organizarea de saloane auto tradiţionale în ciuda riscurilor legate de noul tip de coronavirus. La Chengdu Motor Show, un eveniment de talie internaţională, care se desfăşoară şi la această oră (24 iulie – 2 august), au debutat mai multe maşini noi, printre care şi Haval DaGou (din chineză s-ar traduce – câine mare).

Ne-a atras atenţia acest model nu numai pentru că marca are şi o reprezentanţă în ţara noastră, ci pentru că este primul automobil proiectat la capitolul forme de către un fost designer exterior al Land Rover!

Noul Haval DaGou este un SUV care are un corp montat peste un şasiu tip cadru și un motor poziţionat transversal. Producătorul notează că modelul se bazează pe o platformă nouă, cu suspensie McPherson pe puntea din faţă şi una multi-link pe spate. Este introdus cu tracţiune faţă, deşi se aşteaptă şi o versiune cu AWD.

Din punct de vedere a dimensiunilor, modelul este practic similar cu un Nissan X-Trail de ultimă generaţie: 4.620 x 1.890 x 1.780 x 2.738 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Farurile şi stopurile sunt pe bază de LED-uri. Jantele în care s-a prezentat măsoară 19 inci.

La exterior, noul DaGou dă impresia unui adevărat SUV brutal şi nu are nicio legătură stilistică cu alte modele din gama Haval. Aspectul este accentuat de barele de protecție nevopsite și extensiile arcurilor roţilor, precum și de railings-urile masive ale acoperișului.

De notat că SUV-ul a fost proiectat de Phil Simmons, cel care a desenat ultima generaţie a modelelor Range Rover, dar care din vara lui 2018 şi-a părăsit postul de designer exterior în favoarea postului de designer-şef al mărcii Haval, proprietate a gigantului Great Wall.

Starea de spirit “off-road” este menținută și în cabină: mânere masive se găsesc şi pe bord, dar şi pe montanţii frontali şi cei centrali. Fiecare ușă are un compartiment special pentru sticle, iar nişte curele din cauciuc sunt utilizate pentru prinderea lor.

Arhitectura planșei de bord este realizată conform ultimelor tendințe: un panou de bord digital vertical, fără cozoroc, deasupra căruia există o secțiune suplimentară cu lămpi de control, un ecran tactil central pentru sistemul multimedia, un controller rotativ drept levier al cutiei de viteze și un tunel central cu două etaje.

Controlul sistemului de climatizare pe două zone este încorporat în sistemul multimedia, există scaune frontale reglabile electric, panou de încărcare wireless a telefoanelor compatibile, sistem de camere la 360 de grade, un acoperiș panoramic și multe alte dotări bine cunoscute. Volumul portbagajului nu se anunţă la moment.

La moment, noul Haval DaGou este prezentat doar într-o versiune de bază, cu un motor turbo de 1.5 litri şi cu patru cilindri, pe benzină (169 CP), cuplat la o transmisie robotizată cu două ambreiaje, cu padele de schimbare manuală a treptelor în spatele volanului.

Mai târziu ar trebui să apară un benzinar turbo de 2.0 litri şi cu patru cilindri mai puternic, dar şi un sistem de tracţiune integrală cu posibilitatea blocării unui diferenţial posterior. O astfel de maşină va avea şi moduri de conducere suplimentare pentru noroi, nisip şi zăpadă.

Mai multe detalii despre model vor fi oferite mai aproape de iarna anului curent, atunci când în China vor demara vânzările sale. Informaţii referitoare la disponibilitatea SUV-ului pe plan internaţional deocamdată nu există.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/