(foto) Apariţie la vama Sculeni. Un şofer s-a prezentat cu un permis “probabil de pe altă planetă”

Un cetățean al Israelului și un conațional sunt cercetați de către polițiștii de frontieră din cadrul PTF Sculeni și SPF Briceni pentru deținerea actelor oficiale neveridice. Audiați, bărbații au recunoscut că și-au perfectat documentele prin intermediari. Ambele incidente au fost consemnate pe parcursul zilei de ieri, 15 februarie curent.

Pe sensul de ieșire din țară, prin punctul de trecere a frontierei Sculeni, s-a prezentat un israelian de 22 de ani la volanul unui automobil înmatriculat în România. La controlul de frontieră șoferul a prezentat actele necesare.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare. Ca urmare, s-a stabilit că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind un document “fantezist”.

Mai exact, nu era emis de nicio autoritate competentă din nicio ţară de pe întreg globul pământesc! Nu este deocamdată clar nici cum a putut ajunge până în Moldova cu el şi nici cum a fost posibil să intre cu el.

Audiat, bărbatul a declarat că a apelat la un site specializat prin care și-a perfectat documentul pentru a putea călători. Astfel, în decurs de 20 zile și-a primit permisul de conducere prin poștă. Toate formalitățile l-au costat doar 50 de dolari.

Actul a fost ridicat și transmis pentru efectuarea expertizei. Pe cazul dat a fost inițiată o anchetă penală în baza art. 361, al. 2 (Confecţionarea, deţinerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false) al Codului Penal al RM.

Al doilea proces verbal a fost întocmit de către patrula mobilă a SPF Briceni, care a oprit în trafic un Mercedes-Benz cu plăcuțele de înmatriculare franceze. Asigurarea internațională auto prezentată de conducătorul auto avea indici clari de falsificare. Interogat, tânărul de 24 de ani a comunicat că un cunoscut din Franța l-a ajutat cu perfectarea documentului respectiv, despre falsificarea căruia nu cunoaște nimic. La fel, documentul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/