(video) A început producţia impresionantului Rimac Nevera! Maşina zero va fi păstrată de companie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La peste un an de la momentul prezentării modelului final şi după cinci ani de dezvoltare și testare, trei generații de tehnologie de propulsie, 18 prototipuri, 45 de teste fizice de impact și peste 1.6 milioane de ore colective de cercetare și dezvoltare, primul model de serie Rimac Nevera a ieșit de pe noua linie de producție. 

Din această vară, construcția sa manuală va continua cu o rată de până la 50 de unități pe an, până la epuizarea tirajului total de 150 de unităţi.

Finisat într-o nuanță perlată uimitoare Callisto Green, cu jante în Graphite Vertex și interior tapiţat cu Alcantara în culoarea nisipului, această primă mașină a fost prezentată luna trecută la Festivalul de Viteză de la Goodwood şi chiar a participat într-o serie de acceleraţii pe faimosul Hillclimb. Fiind şasiul cu numărul #000 și având o placă numerotată în toată regula, exemplarul va rămâne în posesia Bugatti Rimac ca mașină demonstrativă și de marketing.

Primele mașini destinate să fie livrate clienților sunt deja asamblate, pentru fiecare Nevera fiind necesare cinci săptămâni pentru a ajunge la sfârşitul liniei de producţie, multe dintre piesele și sistemele sale fiind realizate cu luni înainte de subdiviziunile Rimac. Automobilele vor fi livrate în curând în întreaga lume prin rețeaua globală a Rimac Automobili, formată din 25 de dealeri parteneri oficiali, care acoperă Statele Unite, Europa, Orientul Mijlociu și Asia.

Automobilele din primul an de producție sunt sold out, deoarece clienții dornici speră să experimenteze primul hypercar complet electric din lume cât mai curând.

Nevera a fost dezvoltat în întregime de la zero, majoritatea sistemelor cheie fiind concepute și realizate intern de Rimac. Pentru a atinge obiectivele de performanță extrem de ridicate, pe care echipa le-a stabilit pentru Nevera, toate componentele majore au trebuit să fie dezvoltate la comandă. Un sistem de baterii de generație complet nouă, invertor, cutie de viteze, motor, sisteme de control, infotainment și multe altele, au fost dezvoltate special pentru Nevera. De-a lungul procesului de dezvoltare, grupul de propulsie a fost reproiectat de trei ori, într-un proces care a durat mai mult de doi ani, fiecare generaţie împingând limita performanței mai departe decât înainte.

Pe lângă performanța sa de neegalat, această primă mașină de producție prezintă varietatea de opțiuni de personalizare disponibile clienților Nevera. Există 36 de culori exterioare predefinite diferite și opțiunea de a face una la comandă, o selecție de livrele proiectate intern, trei niveluri de fibră de carbon expusă la vedere – inclusiv o caroserie completă din carbon – și o selecție enormă de piei colorate, Alcantara, accente contrastante si finisaje metalice pentru interior. Promisiunea este, ca şi în cazul modelelor Bugatti, că fiecare dintre cele 150 de exemplare va fi unic.

Odată cu dezvoltarea mașinii, Rimac și-a dezvoltat și programele de post vânzare și de asistență pentru clienți. Instrumente digitale de diagnosticare specializate au fost construite de la zero pentru a monitoriza și actualiza mașinile de-a lungul vieții. Fiecare dealer partener va primi instruire specifică și informații detaliate despre service și reparații, iar o echipă dedicată Rimac Service Team a fost creată pentru a putea călători în întreaga lume pentru a diagnostica potențiale probleme. Ținta este ca experiența deținerii unui Nevera să fie la fel de extraordinară ca și conducerea acestuia.

Procesul de dezvoltare și omologare a fost o călătorie extraordinară pentru întreaga echipă. Începând cu prototipurile experimentale inițiale, până la prototipuri de validare și apoi la mașini pre-serie, nu mai puțin de 18 exemplare au fost testate minuțios în fiecare mediu imaginabil și aspect măsurabil, de la înghețatul Cerc Arctic până la un climat cu umiditate ridicată de 48 de grade Celsius, imitat într-o cameră specială.

Mai mult, un program riguros de teste de impact, cu o durată de patru ani, a dus la distrugerea a nouă mașini în 45 de crash teste separate – toate Nevera le-a trecut cu brio pentru a permite clienților să experimenteze și să dețină modelul emblematic pe toate piețele principale.

„La începutul călătoriei cu Nevera, am rulat mii de simulări virtuale și am experimentat cu nenumărate modele înainte ca, în cele din urmă, să sosească momentul să creăm primele prototipuri funcționale. În acel moment, aproximativ 300 de oameni lucrau în companie, iar acum, pe măsură ce intrăm în producție completă, compania noastră a crescut de cinci ori pentru a avea peste 1.500 de colegi, iar construcția noului nostru Rimac Campus de 100.000 m² este în curs de desfășurare.

Campusul va deveni în cele din urmă locul de producție al Nevera când construcția va fi finalizată, devenind al patrulea loc unde vor fi asamblate mașinile Nevera, după locurile de producție anterioare pentru fazele de prototip și platforma de producție actuală din Zagreb, Croația. În tandem cu dezvoltarea mașinii, Rimac s-a extins rapid ca afacere, căutând mereu să găsească mai mult spațiu.

Nevera a fost dezvoltat cu intenția de a deveni hipermașina electrică de ultimă oră care este astăzi, gata să emoționeze șoferii și pasagerii într-un mod pe care nu l-au mai experimentat până acum. Aștept cu nerăbdare ca clienții să primească mașinile lor noi-nouțe, foarte personalizate și să le aud poveștile de distracție la volan.”

Mate Rimac, CEO al Grupului Rimac

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/