(video) TOKYO 2019: Premieră mondială – Noul Nissan Ariya Concept

Primul SUV electric al companiei Nissan este pe drum! Dacă acum doi ani conceptul IMx era un show car rupt din realitate, în aceste ore la Salonul Auto de la Tokyo niponii prezintă o maşină cu forme foarte apropiate de cele de serie.

Conform planurilor, noul Nissan Ariya ar trebui să repete succesul hatchback-ului LEAF în segmentul crossoverelor mai marginale.

https://www.youtube.com/watch?v=uFHUim9TCAI

Echipa designerului-șef Alfonso Albaisa a încercat prin acest concept să reîmprospăteze semnătura stilistică a mărcii. Modelul cu o lungime de 4.600 mm, lăţime de 1.920 mm (fără oglinzi) şi o înălţime de 1.630 de mm a primit nişte faruri LED cu lumini de zi impunătoare sub formă de bumerang, o bandă luminoasă ce îndeplineşte rolul unor stopuri, iar grila de radiator continuă să includă un scut sub forma literei V.

În rest, jantele de 21 de inci, corpurile oglinzilor retrovizoare, mânerele portierelor şi alte elemente decorative arată ca şi cele de pe o maşină de serie.

Interiorul arată mai futurist, deşi nu ştim dacă va păstra soluţiile folosite acum. Singurele comenzi hardware sunt butonul de pornire a sistemului de propulsie şi cel central de reglare a sistemului media/audio. În rest, absolut toate celelalte sunt tactile, inclusiv cele de control ale sistemului de climatizare sau ale geamurilor. Bordul este dominat de două ecrane a câte 12.3 inci fiecare.

https://www.youtube.com/watch?v=4352tmA09nA

Despre partea tehnică, cei de la Nissan au fost scumpi la vorbă. Aflăm doar că Ariya are un complex de asistenți electronici, un sistem ProPilot 2.0 (un sistem de conducere automată pe autostrăzi, găsit deja şi pe unele maşini de serie), dar și o funcție de parcare automată care se activează şi se efectuează de la distanță printr-o cheie-breloc.

Ce avem sub capotă tot nu se cunoaşte deocamdată. Ştim în mod clar că este un electromobil şi potrivit informaţiilor va fi primul model pe o platformă modulară nouă care a fost proiectată pentru o gamă întreagă de mașini electrice. Insiderii o numesc CMF-EV!

Toate componentele și nodurile sunt optimizate, dar inovația-cheie, în comparație cu acelaşi LEAF, este suspensia independentă spate și capacitatea de a instala un motor electric pe puntea din spate pentru a realiza un sistem de tracţiune integrală.

Modelul de serie Nissan Ariya este aşteptat să debuteze în anul 2020. Ca şi noul LEAF, piaţa sa de desfacere va fi una globală.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/