(video) Noul Nissan LEAF este acum disponibil în versiunea e+ cu autonomie extinsă

Cea mai recentă versiune a familiei Nissan LEAF este acum disponibilă pentru a fi cumpărată în întreaga Europă. Fiind comandat deja de peste 8.000 de oameni din momentul dezvăluirii în luna ianuarie din acest an, producătorul începe acum livrările şi face disponibile test drive-uri cu noul LEAF e+ în cadrul reprezentanțelor oficiale.

Ca un model de reper pentru direcţia Nissan Intelligent Mobility, modelul complet electric LEAF exemplifică integrarea inteligentă a Nissan printr-o filosofie cu o gamă impresionantă de servicii de conectivitate. Toate noile versiuni LEAF vin acum standard cu noul sistem de infotainment NissanConnect, care suportă inclusiv interfeţele Apple CarPlay și Android Auto. Clienții beneficiază, de asemenea, de un sistem de navigație modernizat TomTom LIVE, care oferă funcţionalităţi precum premium traffic sau route optimisation, pe lângă posibilitatea de a actualiza hărţile online şi de a găsi puncte de încărcare.

Noua aplicație NissanConnect Services vine, de asemenea, cu noua versiune LEAF. Cu aceasta, utilizatorii pot trimite de la distanţă rute de navigație din telefon în memoria automobilului şi viceversa prin funcţia Door-to-Door Navigation, care permite o tranziție mai ușoară de la navigație, la parcare și la destinația finală. Iar cu Remote Climate Control în sfârşit se oferă posibilitatea de a preseta sistemul de climatizare sau de încălzire a habitaclului în timp ce maşina stă la încărcat încă în garaj.

O altă noutate este completarea paletei de culori pentru caroserie: în total se oferă 10 opţiuni, inclusiv metalizate, dar şi şapte scheme duble, cu o culoare diferită a corpului şi a acoperişului maşinii.

Concurentul principal al modelului în Europa: (video) Premieră mondială: Facelift-ul i-a adus lui Renault ZOE o autonomie de până la 390 de km

Bazându-se pe performanța și eficiența deja impresionantă a modelului cu baterie de 40 kWh, ce poate fi cumpărat deja de la dealerul oficial din Chişinău, modelul LEAF e+ oferă o autonomie de conducere mai mare alături de un propulsor modernizat.  Bateria compactă de 62 kWh este atât eficientă, cât și puternică, dispunând de o creștere cu 25% a densității energetice și un impuls de 55% în capacitatea de stocare a energiei. Motorul unui astfel de model produce 217 CP/340 Nm, iar autonomia cu un singur plin de energie poate ajunge până la 385 de km (distanţă calculată în ciclu realist WLTP).

În conformitate cu etosul progresiv al lui LEAF e+, designul avansat al bateriei de 62 kWh încorporează o tehnologie inteligentă, cu densitatea sa impresionantă de energie provenind de la un nou design al modulului setului de acumulatori. O tehnică inovatoare de sudare cu laser pe articulațiile celulare a redus lungimea modulului, în timp ce o schimbare a numărului de straturi de laminare a celulei a permis ca înălțimea modulului să fie perfect potrivită cu forma vehiculului. Pe lângă creșterea densității energetice, bateria păstrează o formă și o dimensiune similară cu cea de 40 kWh, făcând ca versiunea e+ să mențină spațiul interior și stilul său exterior definit.

Tunat fin încă de la momentul lansării originalului LEAF în 2011, un sistem intern de management termic este, de asemenea, instalat în fiecare electromobil, Nissan asigurându-se astfel că performanța de încărcare rapidă este optimizată pentru condiții specifice de conducere. Sistemul asigură, de asemenea, că longevitatea şi calitatea bateriei sunt maximizate, oferindu-le clienților liniște sufletească și niveluri ridicate de performanță.

Dispunând de mai multe tehnologii inovatoare de asistență la condus, şi noul LEAF e+ este dotat cu tehnologia e-Pedal care le permite conducătorilor auto să pornească, să accelereze şi să încetinească până la o oprire completă folosind doar o singură pedală.

Modelul este de asemenea echipat cu ProPILOT, o caracteristică avansată de conducere care combină o direcție, accelerație și frânare asistată pentru a ajuta proprietarii în deplasările cu viteză de croazieră și în trafic intens, atât pe autostrăzi cât şi pe drumuri cu o singură bandă. LEAF e+ mai este echipat cu ProPILOT Park, care parchează automat mașina cu ușurință.

Noul Nissan LEAF e+ are un preţ de start în Moldova neanunţat deocamdată.

Vezi şi: (video) GENEVA 2019: Premieră mondială – Noul Nissan IMQ Concept

GALERIE FOTO: (modelul în specificaţie americană, britanică şi japoneză)

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://kpta.teknik.unpas.ac.id/info/ https://piramida.cimahikota.go.id/storage/banner/