(video) Premieră mondială: Mitsubishi Pajero Sport facelift

Astăzi este 25 iulie şi în Thailanda soarele a răsărit mai devreme decât la noi. Respectiv, cine se trezeşte mai de dimineaţă reuşeşte mai multe să facă, iar cei de la Mitsubishi au prezentat deja noul Pajero Sport facelift. Iată deci un scurt rezumat despre ce aduce nou acest SUV.

https://www.youtube.com/watch?v=L8mgtIbWTEk

După patru ani de la debutul său, şi pe modelul Pajero Sport producătorul a pus noua sa “mască” corporativă (semnătura Dynamic Shield) care prevede în principal nişte faruri cu secţiuni instalate la două nivele diferite. Modelul actualizat, prezentat în Thailanda care o premieră globală, are o parte frontală modificată, unde noi nu sunt doar farurile şi grila de radiator. Capota şi aripile sunt de asemenea diferite, practic similare cu cele ale pick-up-ului Mitsubishi L200.

În partea posterioară stopurile “curgătoare” au devenit mai mici. Designerii au tăiat din secțiunile lor inferioare şi le-au transferat în pseudo-difuzorul din bara de protecţie. Desenul în faruri este la fel diferit, iar pe uşa portbagajului a apărut un spoiler care îl prinde bine pe model “la faţă”.

Într-un mod mai profund s-a schimbat interiorul. În locul unui panou de bord cu ceasuri analogice, cel mai probabil doar în echipare de top, există acum un afișaj color de opt inci cu nişte indicatori desenaţi și secțiuni laterale suplimentare. S-a schimbat complet consola centrală și carcasa tunelului central, pe care a apărut o căptușeală moale. Acelaşi tunel central are acum un buzunar cu acces atât din partea șoferului, cât și din cea a pasagerului.

Noul sistem multimedia are un ecran tactil de opt inci și o funcționalitate avansată când lucrează împreună cu telefonul mobil. Proprietarul poate folosi gadgetul pentru a controla mai multe setări, pentru a bloca sau debloca uşile sau pentru a deschide portbagajul (a cincea uşă este acum acţionată şi retractabilă electric).

În cele din urmă, butoanele de pe volan au fost schimbate, şoferul poate avea acces la două porturi USB şi unul HDMI, iar alte două porturi USB există pentru pasagerii din al doilea rând. Opţional se pot comanda încă două scaune.

Cu toate acestea, din punct de vedere tehnic Pajero Sport a rămas același. În Thailanda, modelul este prezentat numai cu un turbo diesel de 2.4 litri (181 CP), cuplat la o cutie de viteze automată cu opt trepte, iar pentru alte pieţe există maşini cu un V6 natural aspirat pe benzină de 3.0 litri (209 CP), dar şi un vechi turbo diesel de 2.5 litri (136 CP). Sistemul de tracţiune integrală Super Select II nu a fost modificat.

În schimb există o listă extinsă de asistenţi electronici. SUV-ul a primit un sistem îmbunătăţit de monitorizare a unghiurilor moarte, dar şi o funcţie de avertizare despre detectarea unor obstacole la deplasarea în marşarier.

Producția modelului actualizat la uzina centrală din Thailanda a început deja, iar vânzările pe piața locală vor demara în curând. Până la sfârşit de an modelul ar trebui să ajungă şi în Europa, în aceeaşi formă, însă cu un volan pe partea stângă.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/