(video) Ford dezvăluie câţi CP produce noul Mustang Shelby GT500

Americanii de la Ford dezvăluie în sfârşit puterea totală pe care o produce noul Mustang Shelby GT500 într-un comunicat de presă cu o singură frază. Caracteristicile dinamice exacte rămân deocamdată încă un secret.

Aflăm deci că motorul de 5.2 litri de pe această maşină generează 760 CP (567 kW sau 771 PS – abreviatura cuvântului german pferdestärke – metric horsepower) şi un cuplu maxim de 847 Nm. Astfel, Ford afirmă că a creat cel mai puternic V8 Supercharged din lume şi a făcut din noul Mustang Shelby GT500 cea puternică maşină stradală a mărcii.

Amintim că pentru noul GT500, Ford a pregătit un motor special din aliaj de aluminiu sub numele de cod Predator, care se bazează pe agregatul Voodoo natural aspirat, cunoscut pentru că este folosit de GT350. Unitatea V8 de 5.2 litri este echipată cu un supercharger de 2.65 litri de tip Roots

Cifrele la capitolul performanţe dinamice au fost anunţate unele aproximative: acceleraţie de pe loc şi până la 97 de km/h sub 3.5 secunde, iar 402 metri îi poate parcurge sub 11 secunde. Viteza maximă nu a fost dezvăluită, însă la sigur trece de 250 de km/h.

Noul Mustang Shelby GT500 este primul Mustang care este dotat cu o cutie de viteze robotizată preselectivă cu două ambreiaje. Transmisia marca TREMEC are şapte rapoarte. Modurile de rulare disponibile, care schimbă şi setările cutiei inclusiv, sunt: normal, slippery, sport, drag şi track. Mai există şi o funcţie de Launch Control.

Startul vânzărilor noului model sunt programate pentru sfârşitul verii din acest an. Preţul de start nu fost anunţat deocamdată.

Vezi şi: (video) Noul Ford Mustang Shelby GT500 are un eşapament cu patru moduri de funcţionare. Cum sună fiecare

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/