(video) Mustang Shelby GT350, concurentul lui Porsche 911 GT3, a fost modernizat

Ford a finisat dezvoltarea concurentului lui Porsche 911 GT3 facelift şi l-a prezentat. Noul Mustang Shelby GT350, model din gama anului 2019, nu a suferit un facelift, ci mai degrabă o îmbunătățire semnificativă la mai multe capitole.

O veste bună este că maşina nu a adoptat noile blocuri optice pe care le are Mustang-ul facelift, acestea nefiind pe placul tuturor.

Noul Mustang Shelby GT350 şi-a făcut debutul pe piaţă în anul 2015 şi a fost făcut în totalitate de ingineri Ford. Modelul prezentat acum are setări ale suspensiei şi o aerodinamică modificată, iar în acest sens constructorii au folosit soluţii de pe maşinile actuale participante în curse, dar şi unele care se vor regăsi pe versiunea GT500 care ar putea apărea în acest an.

În primul rând, se menţionează că acest coupe sport are o suspensie activă MagneRide recalibrată. Aici au fost incluse noi arcuri, dar şi amortizoare cu lichid magnetoreologic. Apoi s-a intervenit la setările servodirecţiei electrice şi a sistemului de stabilizare cu ale sale trei moduri de funcţionare.

Mecanismele de frânare de la Brembo includ acum etriere cu şase pistoane în faţă şi câte patru în spate, şi se ascund după nişte jante din aluminiu de 19 inci cu anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 care măsoară 295/35 în faţă şi 305/35 în spate.

Anvelopele au fost dezvoltate special pentru acest model, având o pată de contact specifică, dar şi un compus diferit pentru a oferi mai multă aderenţă la acceleraţii şi frânare.

Din punct de vedere aerodinamic nu a suferit schimbări kitul exterior al maşinii, ci doar două elemente. Spoilerul anterior a fost înlocuit de un eleron, iar cu elementul opţional Gurney flap mai poate fi şi activ, asta pentru că prin el se măreşte forţa de apăsare.

Ford a mai menţionat că a optimizat şi forma grilei radiatorului într-un tunel de vânt.

Sub capotă nu s-a intervenit, însă datorită noilor anvelope şi aerodinamicii, timpul de acceleraţie 0-100 de km/h s-ar fi îmbunătățit puţin. Deocamdată nişte cifre concrete nu au fost făcute publice.

Apropo, motorul îi este unul natural aspirat de 5.2 litri V8 Voodoo, cel mai puternic de acest gen făcut de Ford, care produce 533 CP şi 582 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una mecanică cu şase trepte Tremec.

În interior, șoferul și pasagerii dintr-un Mustang Shelby GT350 vor fi trataţi într-o caroserie confortabilă, elegantă și construită cu scopul de a oferi cele mai noi tehnologii avansate și materiale premium care sunt așteptate de la o mașină sport de clasă mondială.

Nu ni se prezintă careva imagini de acolo, însă sunt menţionate noi finisaje cu aluminiu şi fibră de carbon, scaune standard de la Recaro care sunt reglabile electric şi pot fi acoperite cu inserţii Miko suede, un sistem audio B&O PLAY cu 12 difuzoare dar modificat de Harman, sistem multimedia SYNC 3 cu ecran tactil de 8 inci, sistem de climatizare automată în două zone şi un sistem universal prin care se poate deschide garajul de la distanţă.

Pentru caroserie se oferă culorile noi Velocity Blue şi pentru prima dată Ford Performance Blue, iar liniile paralele care sunt aplicate opţional prin vopsire şi nu colantare sunt valabile în nuanţele lucioase Shadow Black, Oxford White sau Kona Blue.

Mustang Shelby GT350 este o maşină care poate circula liber pe drumurile publice şi deocamdată rămâne a fi un produs exclusiv pentru piaţa din SUA. Modelul din gama anului 2018 are un preţ de start de 57.240 de dolari. Pentru modelul actualizat nu s-a anunţat deocamdată un preţ, asta pentru că va apărea la dealeri abia la începutul lui 2019.

Amintim că brandul Shelby nu reprezintă doar maşinile modificate de atelierul Shelby American, ci şi unele modele Mustang făcute de Ford. Concernul american are o licenţă oficială care îi permite să folosească numele legendarului Carroll Shelby pe ale sale produse.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/