(video) Lucid Motors se ţine de plan şi începe să reducă preţul noului Air

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În septembrie 2021 Lucid Motors a lansat producția de vehicule electrice și a adus pe piață primul model – sedanul Air. Până în prezent, volumul producției și vânzărilor este modest: până la sfârșitul anului trecut au fost vândute 103 mașini, iar în primul trimestru al acestui an – alte 190 de exemplare. 

Toate acestea sunt maşini din seria de „bun venit” Dream Edition, care costă minimum 169.000 de dolari și care vor exista în doar 520 de unități, toate rezervate. Dar acum, conform planului, încep să apară treptat versiuni mai simple şi respectiv la un preţ mai mic, fără limită de tiraj.

Iată cum au fost livrate primele maşini:

Acum încep livrările versiunii Lucid Air Grand Touring cu preţ de start – 139.000 de dolari. Acest sedan are tracțiune integrală datorită a două motoare și 830 CP în total. Capacitatea bateriei a fost redusă de la 118 kWh pentru Dream Edition la 112 kWh, iar puterea maximă de încărcare a acesteia este de 350 kW. 

Autonomia declarată: cu jantele de bază de 21 inci – 755 km, iar cu unele de 19 inci opţionale şi optimizate aerodinamic – 830 km. Sprintul 0-97 km/h îl face în 3.0 secunde.

Pentru cei care vor o maşină mai puternică şi mai dinamică se propune versiunea Grand Touring Performance, care va intra în producție mai târziu în această primăvară. Este disponibilă la comandă pentru minimum 179.000 de dolari, iar livrările vor începe din luna iunie. 

Această versiune are motoare electrice cu o putere totală de 1.065 CP, o setare mai sportivă a șasiului şi roţi cu jante de 21 inci, fără alternativă. Cu o baterie de 112 kWh, autonomia declarată este de până la 718 km. Poate face 0-97 km/h în 2.6 secunde, iar viteza maximă este limitată la 270 km/h.

Ambele modele Grand Touring sunt echipate pentru a oferi o experiență de clasă mondială pentru șoferi și pasageri, cu dotări incluse precum:

  • Un parbriz panoramic până la acoperiș.
  • Lucid UX elegant și intuitiv pe un monitor de 34 inci și rezoluție 5K.
  • Capacitate extinsă de actualizare software over-the-air.
  • DreamDrive Pro, sistemul avansat de asistență al șoferului, cu peste 30 de funcții și hardware pregătit pentru viitor, inclusiv primul LIDAR auto din America de Nord.
  • Sistem audio captivant Surreal Sound cu 21 de difuzoare, cu compatibilitate Dolby Atmos.
  • Faruri LED Intelligent Micro Lens Array.
  • Scaune reglabile în 20 de direcții încălzite și ventilate, care oferă şi o selecție relaxantă de masaj pneumatic și cu vibrații.
  • Portiere cu soft close, hayon acţionat electric şi un portbagaj frontal.
  • Sistem de încărcare ultrarapid de 900V+.
  • Una din patru teme interioare (inserţii decorative, diverse feluri de lemn şi piele) se oferă la alegere: Santa Cruz, Tahoe, Mojave şi Mojave PurLuxe (ultima va fi disponibilă mai târziu).
  • Cinci culori speciale valabile pentru caroserie.
  • Ambele versiuni Grand Touring vin standard cu jante Aero Blade de 21 inci şi anvelope Pirelli special concepute pentru Lucid. Air Grand Touring este disponibil și cu jante de 19 inci din gama Aero cu anvelope all-season, care optimizează și mai mult autonomia.

Înainte de sfârșitul lui 2022, Lucid Motors promite să mai aducă pe piață două versiuni ale sedanului Air, care vor fi mai ieftine, cu un preţ de start de sub 100.000 de dolari.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/