(video) Noul Lucid Air – primul vehicul din lume care integrează tehnologia Dolby Atmos în sistemul audio

Pentru a spori și mai mult experiența de lux a mașinii Lucid Air, compania a prezentat Surreal Sound – sistemul său audio incredibil de captivant şi deocamdată unic în lume.

Pe lângă faptul că este prima mașină din lume care oferă o integrare a tehnologiei Dolby Atmos, aceasta dispune de arhitectură DSP de ultimă generație și 21 de difuzoare frontale, posterioare, laterale și superioare pe tavan/montanţi, poziționate precis pentru un sunet puternic, nuanțat.

Dolby Atmos este o tehnologie de sunet surround dezvoltată de Dolby Laboratories, companie care a lucrat în parteneriat cu Lucid Motors. Se extinde pe sistemele de sunet surround existente prin adăugarea de canale de înălțime, permițând sunetelor să fie interpretate ca obiecte tridimensionale.

Sunetul imersiv clar, de calitate studio, asigură o experiență audio ridicată. Dar Surreal Sound împinge inovația și în alte moduri. Lucrând cu Dolby, sistemul de difuzoare a fost reglat și perfecționat pentru spațiul unic interior al lui Air, folosind legendarul studio de înregistrări Capitol Records Studio C ca design de referință.

“Am proiectat Lucid Immersive Studio System pentru a fi ca un studio de înregistrări. Poate gestiona simultan sute de sunete și surse”, spune Antonis Karalis, Senior Product Manager, Audio Infotainment. 

“Cealaltă parte a sistemului depășește muzica și se îndreaptă mai mult către sunetele pe care le face mașina. Deci, toate semnalele, avertismentele, indicatoarele și modul în care mașina oferă feedback. Suntem capabili să controlăm acele sunete și să le proiectăm pentru a fi captivante. De exemplu, dacă cineva din scaunul din spate nu poartă centura de siguranță, se aude o notificare care este auzită că provine anume din acel colț din spate. Sau atunci când maşina porneşte – nu vine la viață doar în fața ta. Ea prinde viață peste tot în jurul tău”, a adăugat Derek Jenkins, Senior VP of Design.

Alte avertismente, cum ar fi detectarea unui vehicul în unghiul mort, vor prezenta direcționalitate pentru a ajuta la concentrarea atenției șoferului. Chiar și sunetele la fel de obișnuite ca și semnalizatoarele de direcție vor suna pentru șofer ca și cum ar fi venit din partea indicată a vehiculului.

Deocamdată nu se menţionează ce putere are sistemul audio şi dacă va fi o dotare standard sau o opţiune. Producţia noului Lucid Air va începe la fabrica din Arizona din această primăvară.

https://autoblog.md/video-premiera-mondiala-noul-lucid-air-cel-mai-rapid-si-autonom-sedan-electric/

Cmentariile sunt închise