(video) Tesla a ieftinit Model S, însă oricum versiunea de bază a noului Lucid Air costă mai puţin

Lucid Motors a anunțat astăzi versiunea cea mai accesibilă a noului sedan Air (pur și simplu numit Lucid Air), electromobil care va avea în SUA un preţ de start de 77.400 dolari.

Asta înseamnă că modelul cu o autonomie de 653 km și 480 CP va putea fi cumpărat într-un final cu 69.900 dolari după deducerea creditului fiscal federal local în valoare de 7.500 dolari (potenţial).

Doar în cazul în care cineva nu a observat, chiar ieri, Tesla a anunțat o reducere de câte 3.000 de dolari pentru Model S Long Range Plus şi Model S Performance, micşorând prețul de pornire inițial până la 71.990 de dolari. Întrucât vehiculele Tesla nu se mai califică pentru creditul fiscal federal local, Lucid Air va costa cu 2.000 de dolari mai puțin. Chiar dacă versiunea de bază a noului Lucid Air nu va fi disponibilă până la începutul lui 2022, este cel puţin curios de ce Tesla a făcut-o chiar înainte de anunţul Lucid şi cât timp va fi valabilă “oferta”.

Sedanul Air va fi cu adevărat primul electromobil care va fi un concurent direct pentru Tesla Model S și încă îl va bate în mai multe privințe. Air are mai mult spațiu interior pentru pasageri și pentru bagaje, iar interiorul este clar mai luxos decât orice vehicul făcut până în prezent de compania lui Elon Musk.

Lucid Air se încarcă mult mai repede decât Model S și chiar mai repede decât cele mai rapid încărcabile maşini Tesla la momentul de faţă – Model 3 şi Model Y. Cu toate acestea, asta contează doar dacă puteți găsi o stație de încărcare rapidă DC care poate oferi 300+ kW pe care bateria de 924 V a Air-ului o poate accepta.

Rețeaua robustă de super încărcătoare Tesla este de neegalat şi prin urmare, capacitățile de încărcare mai rapidă ale Air s-ar putea să nu fie la fel de mari ca cele de pe hârtie, cel puțin inițial. Dar infrastructura de încărcare rapidă DC se extinde rapid, condusă de eforturile Electrify America, partenerul Lucid. Inclusiv pentru clienţii, care comandă această nouă versiune incipientă, se va oferi un abonament valabil pe trei ani pentru acces şi încărcare gratuită în această reţea.

De asemenea, este de notat că noul Lucid Air de bază are o autonomie puțin mai mare decât a Tesla Model S Long Range Plus – estimativ 406 mile vs 402 mile. De cealaltă parte, Tesla deține avantajul de putere cu 534 CP, comparativ cu cei 480 CP livraţi de un singur motor pe Air. Lucid nu a anunțat la moment timpul necesar pentru exercițiul 0-97 km/h pentru acest electromobil, dar se pare că nu va contesta cele 3.7 secunde arătate de versiunea Tesla menţionată.

Noul Lucid Air de bază vine standard cu un singur motor spate şi tracţiune spate, în timp ce opţional este disponibilă o configuraţie dual motor şi cu AWD respectiv. Complexul de sisteme avansate de asistenţă DreamDrive este o opţiune, însă electromobilul oricum are standard câteva tehnologii esenţiale pe care producătorul le va detalia mai târziu.

Printre alte dotări se numără o tapiţerie PurLuxe în tema Mojave, cockpit-ul din sticlă curbată Lucid Glass Cockpit de 34 inci şi cel mai mare portbagaj frontal disponibil vreodată într-un sedan electric.

Rezervările sunt acum deschise pentru acest model. În SUA se cer doar 300 de dolari pentru înscrierea în lista de aşteptare.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/