(video) Premieră: Noul Ferrari Roma – cel mai “accesibil” coupe al mărcii italiene

Ferrari a prezentat în seara zilei de ieri un nou, al doilea cel mai “accesibil” model din gamă şi al cincilea arătat în acest an – Roma. Făcut pe baza lui Portofino, cu acest automobil italienii intră să joace într-un nou segment.

Principalii concurenţi pe care deja îi va întâmpina pe piaţă vor fi cele mai puternice versiuni Mercedes-AMG GT, Aston Martin Vantage, dar şi noile Porsche 911 Turbo/Turbo S care vor avea minim 600 de CP.

După cum am menţionat, noul Roma este făcut pe baza decapotabilei Portofino, anterior deţinătoare a titlului de cel mai ieftin Ferrari. Ambele au o structură comună, acelaşi şasiu, dar şi aceeaşi dimensiune a ampatamentului, însă are o caroserie cu un design original şi care i-a schimbat dimensiunile: de exemplu lungimea îi este de 4.586 de mm vs cei 4.656 ai decapotabilei. În partea posterioară are şi un eleron mobil.

Interesant este că, dacă pentru Portofino se declară un aranjament interior de locuri “2+2”, atunci pentru noul Roma producătorii folosesc formula “2+”. Deşi există încă două locuri în spatele scaunelor faţă, practic acolo vor putea fi stocate bagaje.

Sub capotă noul Ferrari Roma are un motor V8 biturbo de 3.9 litri, versiunea F154 cu un arbore cotit plat, bine cunoscut de pe alte modele din gamă care îl mai folosesc, a cărui putere a fost mărită de la 600 la 620 de cai putere. Cuplul maxim dezvoltat este de 760 Nm. Consumă benzină cu cifră octanică 98 şi mai superioară.

Deosebirea de Portofino este şi la cutia de viteze. Dacă pe acesta mai este folosită o transmisie robotizată cu şapte trepte, atunci pe noul coupe este utilizată una DCT cu opt trepte şi dublu ambreiaj, similară cu cea care a debutat pe incredibilul SF90 Stradale.

Datorită lipsei unui acoperiş retractabil şi a mecanismelor complicate pentru acesta, greutatea modelului Roma este de 1.472 de kg, comparativ cu cele 1.545 ale lui Portofino. Caracteristicile dinamice sunt: acceleraţie 0-100 km/h în 3.4 secunde vs 3.5, iar pentru un sprint 0-200 km/h sunt necesare 9.3 vs 10.8 secunde. Viteza maximă se ridică la 320 de km/h.

Sunetul pe care îl produce:

Despre interior nu s-au oferit prea multe detalii. Din ceea ce putem observa este că e total diferit de ce se găseşte în portofino. Din nou, multe soluţii au fost preluate de pe SF90 Stradale, printre care se numără cel puţin volanul şi noul panou de bord complet digital.

Poate cea mai importantă noutate este debutul unei console centrale digitalizate, care nu a fost anterior tipică pentru modelele Ferrari. Un ecran tactil poziţionat vertical vine să înlocuiască multitudinea de butoane şi comenzi, pe acesta putând fi manipulate navigaţie, sistemul multimedia, climatizarea şi multe altele.

Încă o dotare, la sigur opţională, este un alt ecran tactil separat, instalat în bord în faţa pasagerului din dreapta. Unul similar am văzut şi în primul 812 Superfast înmatriculat în Moldova.

Este de așteptat ca prețul noului Ferrari Roma să nu difere prea mult de Portofino (de la 196.000 de euro în Italia), astfel încât va fi în jur de 200.000 de euro. Startul vânzărilor este programat abia pentru primăvara anului 2020.

Dimensiuni şi specificaţii:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/