(foto) Dezavantajul principal al maşinilor care costă milioane, dar nu au un acoperiş

Este scump şi asta nu este doar un cuvânt. Prețul de bază al celui mai recent model din linia McLaren Ultimate Series, noul Elva, este de circa 1.774.000 de dolari, iar cifra finală poate depăși cu ușurință două milioane datorită unui sistem de personalizare bine dezvoltat.

În plus, recent, McLaren a decis să facă un pas neobișnuit de a-i oferi speedster-ului și mai multă exclusivitate, reducând tirajul planificat de la 399 la 249 de exemplare (presupusul motiv este din cauza unor amenzi pentru încălcarea unor reglementări de mediu mai stricte, a căror sumă depinde de numărul de mașini construite, care nu îndeplinesc aceste standarde).

Și, în contextul celor spuse, este posibil că fiecare dintre acești 249 de proprietari să se confrunte cu o situație în care a ajuns un speedster pe străzile din Tokyo.

Adevărul este că McLaren Elva, prin definiție, nu are un acoperiș, deloc! Și orice capriciu al vremii va duce la faptul că șoferul va trebui în doi timpi şi trei mişcări să scape de ploaie, astfel încât să nu deterioreze atât tapiţeria din habitaclu, cât şi unele sisteme electronice interioare și avansate ale mașinii sport, deşi, cel mai probabil, interiorul i-a fost iniţial proiectat pentru a face faţă picăturilor de apă, însă nu într-o cantitate excesivă.

Nişte imagini realizate de Syouken Photography demonstrează clar că cel mai important lucru în această situație este să nu se intre în panică. Cu toate acestea, acest exemplar este încă norocos, fiind un showcar pentru demonstrații, motiv pentru care nu se poate deteriora nimic de la umiditate.

Modelul a sosit la Tokyo din Hong Kong. Compania transportă această “machetă” în jurul lumii, arătând-o clienţilor interesați. Cu toate acestea, cei 249 de norocoşi cu siguranţă vor ieşi la plimbări doar după ce vor consulta în detalii şi din mai multe surse prognoza meteo.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-premiera-mondiala-noul-aston-martin-v12-speedster/

(video) Noble M600 Speedster este supercarul care nu are concurenţi

(video) Un proprietar de Ferrari Monza SP2 se bucură pe deplin de maşină. Vezi cum face derapaje riscante prin Alpi

Cmentariile sunt închise