(foto) Mașinile, de care unor şoferi moldoveni le este frică mai mult decât de cele ale poliţiei, au primit girofaruri

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

De mai mulţi ani, de când s-au format chat-uri online ale automobiliștilor, se poate observa în mod clar că mai multe mesaje sunt despre prezenţa unor echipaje ANTA într-o locaţie sau alta, decât cele care spun despre echipaje de poliţie cu radare.

Se creează astfel o impresie care corespunde destul de mult cu realitatea: unui număr mare de şoferi moldoveni le este frică mai mult de ANTA decât de INSP!

Aceşti şoferi ar face bine să ştie că acum echipajele ANTA vor fi mai bine recunoscute în trafic. În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 890 din 22.11.2023 cu privire la aprobarea modificărilor ce se operează în unele hotărâri ale Guvernului (eficientizarea activității Agenției Naționale Transport Auto) au fost operate modificări în privința dotării autovehiculelor antrenate în operațiuni de control cu lumini giratorii de culoare portocalie.

Astfel fiind spuse, deocamdată 17 vehicule utilizate de către inspectorii ANTA în cadrul activităților de supraveghere și control au fost echipate cu dispozitive de semnalizare luminoase de culoare portocalie și cu semnale sonore speciale. În timpul exercitării activităților de control urgente în traficul rutier, inspectorii vor pune în funcțiune dispozitivele speciale efectuând acțiunile profesionale în regim de circulație prioritară.

În context, şoferii care au sau vor avea de-a face cu ANTA trebuie mai să ştie că, în timp, toţi inspectorii vor avea camere de corp!

Ce este ANTA? Este o autoritate administrativă subordonată organului central de specialitate în domeniul transporturilor rutiere, care asigură implementarea documentelor de politici publice și a strategiilor naționale de dezvoltare în domeniul transporturilor rutiere, controlează și supraveghează respectarea legislației naționale și internaționale în domeniu de către operatorii de transport rutier și de către întreprinderile ce desfășoară activități conexe transportului rutier.

Agenția are cel puţin misiunea de a exercita și a supraveghea respectarea cadrului normativ național și internațional în domeniul transporturilor rutiere, ce creează condiții optime pentru furnizarea eficientă a serviciilor de transport rutier, contribuind astfel la armonizarea condițiilor de concurență dintre operatorii de transport rutier și la promovarea unui sistem eficient de siguranță rutieră. 

ANTA poate, printre altele, aplica sancțiuni contravenționale și măsuri procesuale de constrângere în limitele competențelor sale, conform prevederilor legislației.

Cmentariile sunt închise